Esti aici
Femeia.ro > Relatii > De ce sexul doare?

De ce sexul doare?

Dispareunia psihologica

Durerea intensa in timpul sexului se numeste dispareunie si apare in special la primele contacte sexuale din viata unei femei. Teama si stresul pe care le poti resimti in momentul primei tale experiente sexuale duc la contractia vaginului si lipsa lubrifierii, ceea ce face ca penetrarea sa fie dureroasa, daca nu imposibila. Singura solutie in acest caz este sa te relaxezi si sa incerci sa te bucuri de contactul sexual. Nu uita de preludiu – este extrem de important, deoarece iti pregateste gradual corpul pentru experienta sexuala.

Dispareunia infectioasa

Daca durerea apare la o femeie care nu este virgina si care a avut in trecut contacte sexuale nedureroase, cel mai probabil cauza dispareuniei este infectioasa, provocata de o micoza, cistita, herpes genital sau alta boala cu transmitere sexuala. In acest caz, vizita la ginecolog este obligatorie! O alta cauza de ordin medical a dispareuniei poate fi vestibulita, inflamatia mucoasei vestibulului vaginal. Si in acest caz, ginecologul este singurul care poate pune capat durerii.

Dispareunia provocata de vaginism

Vaginismul apare atunci cand vaginul se contracta involuntar in momentul penetrarii. Chiar daca organele sexuale functioneaza normal si exista lubrifiere, orificiul vaginal se inchide, fara ca tu sa poti sa-l controlezi in vreun fel. In 90% dintre cazuri, vaginismul este provocat de factori psihologici – o trauma suferita sau o fobie legata de sexualitate. Desi pare dramatic – sa nu ai control asupra muschilor vaginali, vaginismul este tratabil. Prin terapie, cauzele lui pot fi identificate si tratate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus