Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > De ce sunt femeile infidele

De ce sunt femeile infidele

Se spune despre femei ca insala fiindca au nevoie de afectiune, in timp ce barbatii o fac doar pentru a-si satisface nevoia de sex. Cum arata insa mai exact infidelitatea femeilor si ce le impinge catre acest gest?

Oricare ar fi motivul aparitiei infidelitatii, un lucru este sigur: femeile abordeaza aceasta experienta intrun mod cat mai discret. N-ai sa auzi niciodata o femeie laudandu-se ca are un amant (de multe ori, nu marturiseste asta nici celei mai bune prietene). Totusi, se constata ca din ce in ce mai multe femei isi insala partenerul. De ce? Psihologii spun ca relatiile de cuplu sunt grav afectate de problemele banesti si de stresul zilnic.

Nevoi vitale si abisul nevoii de altcineva

Pentru a trai, avem nevoie de aer, apa si hrana, dar pentru a fi multumiti si fericiti, acestor necesitati de baza li se adauga cele legate de securitate, statut social, apreciere si multumire de sine. Daca nesatisfacerea nevoilor de baza duce la moarte fizica, lipsa celorlalte afecteaza psihicul. Multe dintre problemele sentimentale le rezolvam inconstient, cautand satisfacerea nevoilor prin metode compensatorii, fie ca mancam mai mult, ne cumparam o tona de haine sau cautam un admirator. Exista multe personae care, atunci cand sunt la inaltime si privesc in jos, simt nevoia sa se arunce.

Citeste si: De ce insala femeile!

E vorba de fascinatia abisului

Infidelitatea este asemuita cu un abis in care femeile se arunca de multe ori cand sunt ranite sau nefericite. Viata in trei, o sabie cu doua taisuri. Desi au un simt al moralitatii mult mai ridicat decat barbatii, exista femei care aleg sa-si insele sotul. Unele dintre urmasele Evei, cand nu se mai simt iubite, intelese ori sunt ignorate, devalorizate, abuzate sau inselate, nu-si rezolva probleme prin divort, ci prin adulter, din varii motive. Totusi, ele se supun unor riscuri. In primul rand, pot fi ranite si dezamagite din nou. Dornice sa fie iubite, isi pun mari sperante in noua relatie si isi ofera aproape tot sufletul pe tava. In al doilea rand, isi pun in pericol casnicia, la care dintr-un motiv sau altul nu sunt dispuse sa renunte.

Adulter pe tacute

Multe femei adulterine nu-si duc actiunea pana la capat. Aleg sa-si rezolve nevoia sentimentala doar flirtand. Un coleg de serviciu, tatal pustiului pe care l-au cunoscut la cursul de karate al copilului, vecinul de pe scara pot deveni tinte ale refularii unei nevoi. Internetul le permite celor casatoriti sa exploreze infidelitatea. Ei cauta dragoste si incredere… online. Multe dintre femeile care cauta dragostea in afara cuplului o fac pe internet, unde intalnirile sunt virtuale. La nivel global, aproape sase milioane de femei si barbati casatoriti contacteaza astfel de site-uri pentru a gasi o solutie la nevoile lor sentimentale. Este un spatiu in care se simt in siguranta, unde nu trebuie sa arate seducator, dar de unde pot primi mesajele de care au nevoie. Foarte putine femei ajung sa aiba efectiv o relatie extraconjugala. Iar atunci cand o au, aleg sa fi e cat mai discreta, cu intalniri scurte si rare si, de regula, doar in timpul saptamanii, weekendul fiind rezervat familiei.

Citeste si: De ce insala barbatii!

Trei motive care imping la infidelitate

Femeile care fac pasul spre adulter au motivatii puternice, putine fiind cele care insala din pura frivolitate.

  • Nevoile zilnice: multe femei continua sa tina familia pe linia de plutire chiar si cand banii sunt putini, iar problemele-s acute, dar unele au nevoie de o compensare pentru tot acest efort si cauta o vorba dulce in afara cuplului.
  • Tiranul pedepsit: cand unul din parteneri are tendinta de a se impune, se lasa cu revolta. Suferinta, certuri si infidelitate sunt raspunsuri pentru un comportament tiranic, iar cum barbatii tind sa fie cei dominatori, femeile isi cauta fericirea in alta parte.
  • Rutina distrugatoare: de multe ori, obisnuinta de a fi cu celalalt il impinge pe unul din parteneri la infidelitate. De ce? Dragostea extraconjugala este mai tulburatoare, mai romantica si spectaculoasa decat cea din cuplu.

Ce mai spun psihologii

Doctorii de suflete au ajuns la citeva concluzii in ceea ce priveste infidelitatea la feminin: Daca o relatie secreta este descoperita, e dureros pentru cupluri, insa partenerii pot coopera pentru a rezolva problema. Conversatiile pe tema infidelitatii duc la regenerarea relatiei. Nici o persoana angrenata intr-un mariaj fericit nu este atrasa de o alta relatie. A fi infidel sau a te gandi la o aventura nu inseamna ca negi valorile relatiei pe care o ai. Unii merg din aventura-n aventura pentru senzatii tari, dar aceste persoane sunt, de regula, barbati, foarte rar femei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus