Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > De ce triseaza barbatii

De ce triseaza barbatii

 Se spune că bărbaţii trişează de când e lumea şi pământul şi că asta este în genele lor şi că nu se poate schimba. Realitatea este că trişează doar bărbaţii de proasta calitate, iar jocul la două capete este un semn de slăbiciune.

Află care sunt motivele pentru care bărbaţii trişează, adică tot atea explicaţii ca să nu fii nepregătită, în caz că Doamne fereşte, ţi se întâmplă.

1. Stabilitatea emoţională. Barbaţii au nevoie de stabilitate emoţională într-o relaţie. Şi, în cazul în care contactul emoţional se pierde într-o relaţie, este posibil ca bărbatul să caute acest lucru în altă parte. Că nu spune verde în faţă ce problemă are, este o altă discuţie. Bărbaţii sunt atraşi de femeile care le dau un fel de consolare, care le stimulează încrederea în propria lor persoană şi care pot să-i facă să se simtă importanţi.

2. Atenţie. Barbatii au nevoie de atenţia totală a femeii, în tot ceea ce fac în viaţă. Au nevoie mereu de aprobări, de confirmări care să le ofere încredere în relaţia în care sunt. Lipsa acestei atenţii cu A mare, poate fi unul din motivele pentru care bărbaţii sunt tentaţi să înşele.

3. Nu sunt mulţumiţi de relaţia lor. Ceea ce poate nemulţumi o femeie, într-o relaţie poate să deranjeze şi să nemulţumească şi un bărbat. Bărbaţii au nevoie de satifacţie sexuală, iar dacă nu vor avea ceea ce-şi dorec vor căuta plăceri suplimentare în afara relaţiei. Evident că cea mai bună cale este comunicara, dar deseori în momentul în care comunicarea dintre cei doi parteneri are de suferit, atunci toată relaţia lor va avea de suferit, iar de aici până la trădări este un singur pas. Un pas greşit, este drept, dar este un singur pas.

4. Pierderea atracţiei. Oricât este de neplăcut, este dovedit faptul că un cuplu stabil, care are în spate mai mulţi ani de convieţuire piede legătura de puternică atracţie dintre ei. Nu dispare iubirea, nu dispar sentimentele, dar atracţia sexulală scade sau chiar dispare. În aceste condiţii orice provocare de natură sexuală, din exteriorul cuplului poate fi o provocare căreia un bărbat îi rezistă cu greu. În aceiaşi situaţie se poate afla însă şi o femeie.

5. Se simte bine cu (alt)cineva. Aceasta este situaţia cea mai tristă, iar pentru o femeie este semnalul că trebuie să abandoneze acea relaţie. Majoritatea barbatilor sunt atraşi de femei în mod natural, instinctiv. O legatură de durată apare pentru că barbatul se simte bine în compania unei anumite femei. Acesta este unul din detaliile care consolidează un cuplu şi care oferă stabilitate unei relaţii. Dacă sentimentul de confort dispare, tentaţiile din exterior sunt provocatoare. Dacă se instalează şi un anume nivel de compatibilitate între un bărbat şi o altă femeie atunci bărbatul va înşela pentru că psihic noua relaţie este cea care îl face să se simtă bine.

6. Lipsa de înţelepciune a femeii. Bunica spunea că baieţii buni dau peste fete rele, iar fetele bune peste băieţi răi. Este o întreaga teorie despre ce înseamnă fete bune şi fete rele, şi despre băieţii buni şi răi. Ideea este că o relaţie, fie ea cu sau fără acte la Primărie se păstrează printr-o abordare înţeleaptă. Dacă fata este ”rea”, dacă fata este cea care îl cicăleşte de dimineaţă până seara, dacă nu ştie să împacheteze criticile în laude şi dacă nu ştie să-l ţină aproape, şansele ca un cuplu să dureze, sunt mici. Femeile pot fi foarte agresive verbal, foarte cicălitoare şi pisăloage, pot să fie veşnic nemulţumite şi mereu cu aerul că ”meritau mai mult”. Poate că este o atitudine corectă, în unele cazuri, dar femeile care procedează aşa trebuie să-şi asume riscul că pot fi înşelate de partenerul lor.

7.  Încrederea în sine. Bărbaţii au nevoie de încredere în sine cel puţin la fel de mult cum au nevoie şi femeile. O parte din încrederea în sine vine din educaţie şi auto-educaţie, dar o componentă importantă a încrederii în sine vine din interacţiunea umană cu partenerul de viaţă. Atunci când există o poziţie dominantă a partenerului de viaţă, încrederea în sine scade, iar tentaţia de a căuta şi de agăsi stimulii care să-i alimenteze această trăsătură de personalite este maxim. Se întâmplă şi femeilor, dar şi bărbaţilor, iar asta poate duce la tradarea relaţiei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus