Esti aici
Femeia.ro > Relatii > De la ma doare capul la mai vreau

De la ma doare capul la mai vreau

Cele mai multe probleme sexuale dintr-un cuplu nu ţin de fiziologie, ci de mental. Trupurile noastre se învaţă relativ lesne unul cu celălalt, minţile însă nu. Iar diferenţele de ritm erotic pleoştesc libidoul feminin până la nivelul la care jumătăţii masculine ajunge să-i fie servită nepermis de des prima replică din titlu. Stă totuşi în puterea noastră să o livrăm şi pe-a doua, spre încântarea partenerului de suflet şi de pat, dar şi pentru propriile satisfacţii emoţionale şi trupeşti. 

Ce taie pofta

Înainte de a urma sfaturi ce vor să-ţi corecteze atitudinea erotică, trebuie cercetat dacă lipsa de chef nu are cumva cauze medicale sau generate de-un stil de viaţă defectuos. N-ai cum să fii o amazoană în pat dacă ai dureri la contactul sexual, eşti stresată, dormi puţin sau iei medicamente ce fac praf libidoul: antihipertensive, antidepresive sau unele anticoncepţionale. Şi perioada menopauzei este una delicată, pentru că transformările hormonale cam taie din apetit. Aşadar, mai întâi mergi la medic! 

Fantezii nevinovate 

Nu-i interzis ca, pentru a-ţi creşte pofta de hârjoneală la orizontală, să-ţi faci încălzirea gândindu-te la un actor cu ochi pătrunzători şi pătrăţele pe burtă. Nu-ţi cenzura deci fantezia şi desenează în minte chipul şi trupul lui Brad Pitt, spre exemplu, ca să-ţi stimulezi apetitul sexual. 

Adevăratul punct G 

„Cele mai bune afrodiziace pentru femei sunt cuvintele; punctul G e localizat în urechi, cine îl caută mai jos îşi pierde timpul“, e de părere scriitoarea Isabel Allende. Fă-l deci pe partener să înţeleagă că ai nevoie de cuvinte tandre înainte de a trece la fapte. Iniţiază tu o conversaţie senzuală şi nu-ţi încuraja iubitul să te atingă până ce nu simţi că arzi de dorinţă. 

Vrei orgasm? Nu te gândi la el!

Marele duşman al orgasmului e obsesia că trebuie să ai orgasm. Iar aceste gânduri „sperie“obiectivul! Savurează fiecare cuvânt şi atingere, nu te grăbi şi spune-i şi bărbatului tău să nu se grăbească. Vă trebuie răbdare şi tact pentru a obţine o partidă după care tu să poţi spune cu nesaţ: „Mai vreau!“

Cărţi şi filme ca să-ţi vină cheful 

Nu te da în lături să apelezi la literatura şi filmele cu substrat erotic dacă vrei să-ţi condimentezi un pic viaţa sexuală şi să ieşi din rutina aia care duce la… dureri de cap. Iată recomandările: 

Cărţi
 
 D. H. Lawrence – Amantul doamnei Chatterley 
 Belle de Jour – Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze 
 Edgar Michelson – Pisica în cizme (de nelăsat la îndemâna copiilor, e obraznică rău!).
Filme
 
 9 cântece (muzică şi sex de zile mari) 
 Frumoasa veneţiană (poveştile incitante şi interzise ale unei curtezane de secol XVI)
 Nouă săptămâni şi jumătate (Kim Basinger, Mickey Rourke şi-o relaţie fierbinte).

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus