Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Detoxificare de suflet

Detoxificare de suflet

Degeaba e curat lună trupul şi pe exterior, şi pe interior, în urma unei cure de detoxificare, dacă ai pe suflet nu o piatră, ci un camion de bolovani. Iată un plan de eliminare a sentimentelor negative!

Prietenii ne rănesc. Şefii ne dezamăgesc. Amintirile ne chinuiesc (vorba cântecului). Iubiţii ne trădează. Unii cunoscuţi ne umplu câteodată de emoţii negative din simplul motiv că nu sunt sau nu se comportă cum am dori noi. Poluarea sufletească face ravagii mai ceva decât gazele de eşapament, dar există metode pentru a contracara sau măcar a-i diminua efectele.

Spune ce simţi!

În limita posibilităţilor, nu ţine în tine nimic, de la faptul că te simţi rănită până la cel că un coleg îţi datorează bani, dar se face că uită. Să rumegi un gând fără a-l verbaliza te roade pe interior, aşa că ia-ţi inima în dinţi şi spune calm, dar răspicat ce ai de zis! 

Goneşte cei trei r!

Regretele, remuşcările, ranchiuna. De inutilele regrete trebuie să te scuturi ca de o haină veche. Remuşcările sunt anihilate îndrăznind să ceri iertare şi învăţând să te ierţi pe tine însăţi. De ranchiună, scapi dacă-l ierţi pe cel care ţi-a greşit. Un duhovnic sau un psiholog te va ghida în stârpirea acestor sentimente apăsătoare.

Ieşi din carapace!

Astenia de primăvară îmbie la izolare, iar sentimentele negative se adâncesc. Ieşi din cercul vicios şi socializează, nu refuza invitaţiile, vorbeşte mai mult cu alţii şi mai puţin cu tine, fii sociabilă şi prietenoasă.

”A iubi înseamnă să iubeşti ce e de neiubit. A ierta înseamnă să ierţi ce e de neiertat. A spera înseamnă să speri când totul pare fără speranţă.” (Gilbert K. Chesterton)

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus