Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Efectele menstruatiei asupra libidoului

Efectele menstruatiei asupra libidoului

Barbatii si femeile prezinta variatii hormonale asemanatoare in cursul zilei: dimineata, nivelul hormonilor ce raspund de activitatea sexuala este la maximum, in cursul zilei, activitatea scade, iar seara multi sunt atat de obositi, incat nu sunt in stare nici sa se gandeasca la sex.

Dar, in cazul femeilor, si ciclul menstrual are o influenta considerabila asupra dorintei sexuale.

PRIMA ZI A CICLULUI
Unele femei nici nu se pot gandi la sex, dar majoritatea au o dorinta puternica. In aceasta zi, probabilitatea de a ramane insarcinata este cea mai redusa. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca sexul este cel mai bun medicament pentru spasmele dureroase de la inceputul ciclului…

ZILELE 5-10
Nivelul testosteronului creste treptat si odata cu el creste si dorinta de a face sex.

ZILELE 13-14 (ovulatia)
Acum creste nivelul estrogenului si testosteronul este la maxim. In acest moment, dorinta este si ea maxima, se atinge cel mai usor orgasmul si senzatiile sunt mult mai vii. Natura, ca de obicei, este inteleapta: in momentul in care fecundarea este cea mai probabila, libidoul femeii este cel mai puternic.

ZILELE 24-28
Concentratia testosteronului si a estrogenului scade considerabil, dar libidoul se intensifica. Este posibil ca aceasta sa se intample deoarece anumite zone ale uterului devin mai dense si excita terminatiile nervoase.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus