Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Femeile se imbraca mai sexy cand sunt la ovulatie

Femeile se imbraca mai sexy cand sunt la ovulatie

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Minnesota, femeile se imbraca mai atragator si isi cumpara haine si accesorii mai sexy atunci cand sunt la ovulatie, informeaza AFP. Explicatia pentru acest comportament – de care nicio femeie nu scapa, pentru ca este practicat inconstient – e ca, in perioada ovulatiei, ne aflam sub influenta hormonilor. Iar hormonii ne fac sa ne dorim sa-i impresionam pe barbati, dar si pe femeile care ne-ar putea fi rivale. Cam cum se intampla in regnul animal: in perioada de imperechere, animalele emit diferite sunete si mirosuri ca sa atraga parteneri de sex opus.

„Aceasta dorinta a femeilor, in momentul-cheie al fertilitatii lor, de a alege inconstient articole vestimentare care sa le puna in valoare, este determinata de dorinta de a fi mai seducatoare decat rivalele lor”, explica Kristina Duarte, autoarea studiului publicat in Journal of Consumer Research. Ea a interogat 269 de femei, pentru a studia legaturile dintre impulsul de a cumpara si factorii hormonali.

Totodata, studiul arata ca femeile aleg in perioada de ovulatie articole vestimentare mai sexy decat poarta de obicei, dupa modelul oferit de femeile atragatoare din apropierea lor. Femeilor care au participat la studiu li s-au aratat fotografii ale unor femei frumoase din jurul lor, iar apoi li s-a cerut sa isi aleaga hainele si accesoriile pe care si le doresc. S-a constatat ca ele alegeau haine si accesorii mai sexy decat de obicei, avand in minte imaginile vizionate.

Aceasta rivalitate fata de alte femei, aflate in proximitate, nu a fost constatata la femeile care nu erau in perioada de ovulatie. Interesant… De-acum, cand mai simtim imboldul de a cumpara ceva care nu ne reprezinta in mod normal, putem da vina pe hormoni.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus