Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Femeile, sexul slab?

Femeile, sexul slab?

Suntem noi, femeile, mai sensibile decat barbatii si poate ca nici la capitolul orientare nu stam prea bine, dar multe alte atuuri ne fac mai puternice si-i lasa fara replica chiar si pe carcotasi.

Traim mai mult

Speranta de viata a femeilor este mai mare decat a sotilor lor. Reprezentantele sexului frumos traiesc cu aproximativ cinci ani mai mult decat barbatii, fapt datorat in primul rand abilitatii mai mari a organismului de lupta cu boala si instinctului de conservare mai puternic.

Suntem mai rezistente

Globulele noastre albe au superputeri! Cand intram in contact cu substante daunatoare precum bacteriile, organismul simte imediat pericolul si reactioneaza, eliminand mai eficient invadatorii.

Se intampla in primul rand datorita hormonilor (estrogen si progesteron) care ne apara cu mare zel in perioada cat suntem fertile – astfel, scade riscul sa ajungem de la o simpla raceala la complicatii precum pneumonia, spre exemplu. Dupa menopauza, pierdem acest avantaj.

Inimile noastre sunt mai sanatoase

Si aici hormonii au contributia lor: testosteronul favorizeaza hipertensiunea arteriala la barbati.

Iar daca ai detestat mereu din tot sufletul zilele chinuitoare ale ciclului menstrual, afla ca n-ai suferit chiar degeaba – in fiecare luna, ai pierdut putin fier, iar un nivel prea mare din acest mineral creste riscul de boli cardiovasculare.

Simtim pericolele mai repede

Spre exemplu, simtul mirosului este mai puternic la noi decat la barbati. Asta ne permite sa detectam rapid micile pericole pe care ei nici nu le sesizeaza, cum ar fi ca iaurtul sau carnea nu mai sunt tocmai proaspete. Asfel, ne scade riscul de infectii.

Rezistam mai bine la durere

Femeile merg mai des la doctor acuzand dureri, dar e posibil ca acest lucru sa se intample nu pentru ca suferim mai mult, ci pentru ca barbatii recunosc mai greu cand ii doare ceva. Oricum, faptul ca femeile nasc pe cale naturala, suportand cu brio dureri intense ore in sir, e dovada clara ca durerile nu ne dau gata.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus