Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Femeile slabesc prin dieta, barbatii, prin sport

Femeile slabesc prin dieta, barbatii, prin sport

Un studiu recent derulat in SUA arata ca femeile si barbatii nu numai ca au strategii diferite in abordarea slabitului, dar au si motive diferite care ii indeamna sa ia masuri impotriva kilogramelor in plus.

Femeile vor sa slabeasca pentru ca nu le place cum arata, barbatii, pentru ca nu se simt in forma; femeile vor sa slabeasca tinand un regim alimentar sanatos, in timp ce barbatii merg la sala de sport.

Principalul factor care le motiveaza pe femei sa slabeasca este aspectul fizic – aproape 40% dintre femei vor sa o faca pentru ca nu le place cum arata. Aspectul fizic este important si pentru barbati, dar mai important este faptul ca nu se simt in forma, dupa cum au precizat peste 27% dintre barbatii inclusi in studiul american.

Desi numarul femeilor si al barbatilor supraponderali este relativ egal, din studiu reiese ca femeile isi manifesta nemultumirea fata de greutatea corporala mult mai devreme decat barbatii. 3 kilograme in plus sau chiar mai putin motiveaza peste 18% dintre femei sa ia masuri, in timp ce barbatii au afirmat ca abia 10 kilograme in plus ii ingrijoreaza.

Atat barbatii, cat si femeile care doresc sa slabeasca incep sa acorde o mai mare atentie marimii portiilor de mancare consumate, insa barbatii plaseaza pe locul intai exercitiul fizic. Pe de alta parte, femeile prefera sa adopte o alimentatie sanatoasa, pe cand barbatii aleg sa manance mai putin, dar nu neaparat mai sanatos.

Barbatii si femeile ar avea multe de castigat – si kilograme de pierdut – daca s-ar inspira unii din strategiile altora. „Barbatii ar trebui sa dea mai repede atentie excesului de greutate si sa nu astepte sa ia 10 kilograme peste greutatea normala”, a subliniat Luigi Gratton, vicepresedinte, Medical Affairs & Education in cadrul Herbalife Ltd.

„In primul rand, e mai usor sa dai jos cateva kilograme decat 10-12; pe masura ce excesul de greutate creste, cresc si riscurile pentru sanatate”, a mai explicat el. Excesul de exercitii fizice poate dauna sanatatii, pe cand adoptarea unei alimentatii sanatoase creste mult sansele de castig in lupta cu kilogramele.

Femeile ar trebui sa ia exemplu de la barbati si sa se concentreze mai mult pe rezultatul final. Astfel, ele evita sa se simta dezamagite daca rezultatele nu apar mai curand decat se asteptau.

De asemenea, ele ar trebui sa acorde importanta egala alimentatiei sanatoase si exercitiilor fizice. „Daca se simt mai puternice si mai in forma, femeile se vor concentra mai putin pe aspectul fizic si vor accepta mai usor formele naturale ale corpului lor”, a subliniat Dr. Luigi Gratton.

Studiul a fost realizat de compania de cercetare Synovate eNation pe un esantion de 1.000 de persoane adulte din SUA.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus