Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Greseli care distrug o relatie

Greseli care distrug o relatie


O relaţie are o anume toleranţă faţă de greşeli, dar repetarea lor sau comiterea unor erori grave poate duce la distrugerea unei relaţii. A avea grijă de mdul în care evoluează o legătură afectivă este un gest necesar pe care trebuie să-l facă, constant, cei doi parteneri, iar evitarea acestor greşeli, din categoria celor care pot distruge o relaţie este până la urmă un gest de grijă pentru propria ta persoana. 


Ironii inutile, critici absurde.
Femeile au tendinţa de a fi caustice chiar dacă uneori reacţiilor lor pot declansa dispute serioase în cuplu. Bunica spunea ca vorba dulce mult adulce, iar specialiştii în relaţii d ecuplu susţin că fiecare critică trebuie împachetată într-un ambalaj dulce şi pentru a preveni o dispută serioasă între parteneri şi pentru a fec critica mai eficinta.

Ranchiuna şi resentimentele. Pentru că ambii parteneri să îşi revină după trauma unei dispute, este necesar ca cel care a jignit sau a făcut acuze dureroase să îşi arate părerea de rău, dar în replică partenerul lezat trebuie să aibă tăria de a accepta aceste păreri de rău şi să depăşească în acest fel blocajul. Nu vei rezolva nimic, purtându-i pica partenerului tău. Specialiştii spun că un adevărat cuplu nu merge niciodată la culcare suparat sau că orice dispută se considera aplanată dupa 3-5 ore de liniste şi lipsă de dialog între parteneri.

Refuzul de a depinde de celălalt. Este normal ca toţi oamenii să îşi dorească independenta şi să o şi aibă, dar sunt situaţii în care, într-o relaţie de cuplu, unul din parteneri depinde total de celălalt. A accepta acest fapt este până la urmă o dovadă de încredere, iar încrederea este una din formele cele mai fine şi rafinate de exprimare a iubirii. pe de altă parte atunci când te implici într-o relaţie exista nişte reguli nescrise care impun că libertatea să nu fie totală, iar limitele acestia să ţină cont de opiniile, părerile şi nevoile partenereului.

Subminarea partenerului. Critica partenerului tău în plublic, comentariile nepotrivite despre iubitul tău cu prietenele tale sau cu părinţii tăi îi vor afecta grav imaginea şi este, în esenţă o formă de abuz emoţional. Dacă simţi nevoia să faci glume pe seama partenerului tău şi să îl umileşti, s-ar putea să nu fiţi tocmai potriviţi unul pentru celălalt.

Ascunderea unor informaţii importante. Toată lumea are secrete, însă dacă există lucruri pe care nu i le-ai spus partenerului tău de teamă să nu se sfârşească relaţia, ar trebui să te gândeşti că va exista întotdeauna o posibilitate să le afle acele detalii dintr-o altă sursă, lucru care nu îi va fi deloc pe plac.

Trădarea. Să-ţi înşeli partenerul nu este niciodată o idee bună, pentru că veţi avea amândoi de suferit, indiferent dacă este din cauză că el a aflat despre lipsa ta de loialitate sau dacă tu însăţi ajungi să te simţi atât de vinovată, încât să-ţi doreşti să renunţi la relaţie din această cauză. Există situaţii în care cei doi parteneri pot trece peste un astfel de incident dar de cele mai multe ori această situaţie pune capat unei relaţii.

Citeste si cele 7 secrete ale unei casnicii reusite

 

Comments

comments

Lasă un răspuns