Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Infidelitatea este genetica

Infidelitatea este genetica


Infidelitatea este o chestiune genetica
, iar probabilitatea ca un barbat sa isi insele sotia este mai mare daca tatal acestuia a fost infidel, potrivit studiului unor cercetatori cehi. Potrivit acestei cercetari, infidelitatea este genetica, cel putin in ceea ce-i priveste pe barbati.

Studiul, care confirma vechiul proverb „aschia nu sare departe de trunchi”, a stabilit ca, desi atat femeile, cat si barbatii au aventuri extraconjugale, barbatii prezinta mai multe probabilitati sa fie infideli daca tatii lor au fost infideli in timpul copilariei si adolescentei lor. Jan Havlicek, de la Universitatea Carolina/ Univerzita Karlova din Praga, coordonatorul acestui studiu, a declarat, ca fetele nu sunt afectate in aceeasi masura de infidelitatea mamelor.

Havlicek a spus ca baietii cresc observand in lumea din jurul lor ceea ce este potrivit, dar si ceea ce pot face gresit fara a suporta consecinte. Tatii lor au fost un exemplu evident pentru un comportament bun sau rau. La studiu au participat 86 de cupluri. Cercetatorii i-au chestionat individual pe barbati si pe femei in legatura cu atitudinile fata de sex, istoricul familiei si infidelitatile lor.

Martie Hasleton, priholog la University of California din Los Angeles, spune ca faptul ca fiicele nu par la fel de influentate, comparativ cu baietii, de infidelitatea paterna are o explicatie genetica. Ea spune ca tatii chipesi prezinta probabilitati mari de a avea fii frumosi, iar acestia au mai multe oportunitati sa insele. Totusi, fiicele atractive nascute de mame atractive se comporta diferit. „Fetele mai atractive nu prezinta atat de mari probabilitati de a fi infidele – probabil ca isi vor cauta de la inceput un partener cu calitati mai inalte”, explica aceasta.

Femeile si barbatii cauta lucruri diferite la o relatie, deci isi folosesc aspectul fizic placut in moduri diferite – barbatii, pentru o variatie sexuala, iar femeile, pentru a gasi cel mai bun partener posibil, dar si un tata potrivit pentru copiii lor. Studiul ceh subliniaza ideea ca aventurile barbatilor sunt mai motivate sexual decat cele ale femeilor.

Totusi, femeile prezinta probabilitati mai mari de a insela daca sunt nefericite in anumite aspecte ale relatiei lor. Havlicek este de parere ca femeile se implica in aventuri pentru a-si gasi un nou partener.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus