Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Infidelitatea poate fi prevenita?

Infidelitatea poate fi prevenita?

 

Să fii victima infidelităţii într-o relaţie este dureros şi dezamăgitor. Oricum, realitatea este că, a rămâne fidel unei singure persoane, este o adevărată provocare. Cu toţii avem dorinţe şi nevoi sexuale, şi câteodată poate fi foarte dificil să negăm acele sentimente şi să susţinem  jurământul de monogamie.

Înşelatul nu este de un singur fel. Când ne gândim la infidelitate, tindem să ne imaginem o aventură secretă care implică camere de motel şi relaţii sexuale întreţinute în secret. Însă, infidelitatea arată diferit adesea, mai ales de când cu dezvoltarea tehnologiei – de la a flirta de Facebook până la a trimite mesaje sexuale unei alte femei decât soţiei . Acum, nici nu mai trebuie să părăsească domiciliul pentru a-şi înşela soţiile. Se poate loga pe Facebook şi face un schimb rapid de mesaje cu o fostă prietenă, totul în comfortul propriei sufragerii.

Să treci peste aceste tentaţii nu este uşor, mai ales că limitele a ceea ce înseamnă înşelat nu sunt foarte clare. Poţi accepta  să flirteze cu o altă femeie, atâta timp cât nu se angajează  într-o relaţie fizică? Ce înseamnă a înşela şi ce se întâmplă când cuplurile cunosc definiţii diferite ale înşelatului?

E momentul să te pui în locul lui. Îţi place un coleg de la muncă şi chiar începi să flirtezi cu el. Chiar te face să te simţi bine, iar sentimentul e plăcut. Dar oare asta înseamnă că înşeli. Poţi afla răspunzând la o altă întrebare. Întreabă-te doar: Aş fi ruşinată sau îngrijorată dacă partenerul meu ar vedea cum mă comport?

Dacă flirtezi, din când în când, cu un alte persoane decât soţul tău sau trimiţi mesaje unui fost iubit, este momentul să te întrebi „ De ce fac asta” sau „ Eu cu ce mă aleg”. Trebuie să existe o recompensă în acest tip de comportament. Asta este valabil şi pentru bărbaţi. Aceştia, atunci când înşală, sigur au ceva de câştigat. Nu-ţi rămâne decât să afli ce.Gândeşte-te ce-i lipseşte relaţiei tale şi după, află cum poţi reda vieţii tale sexuale spontaneitate şi pasiune.

Vorbeşte cu partenerul tău despre limite.Este important ca amândoi să fiţi puşi de acord în privinţa a ceea ce înseamnă să înşeli, mai ales ce înseamnă să înşeli pe internet. Purtaţi o discuţie despre limite şi căi de a rezolva problema, astfel ca relaţia voastră să fie puternică,  şi să păstraţi curată legătura dintre voi.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus