Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Intimitatea in cuplu

Intimitatea in cuplu

Să fii onest unul cu celălalt nu presupune împărtăşirea fiecărui vis, gând, teamă sau fantezie cu jumătatea ta. Onestitatea este o sabie cu două tăişuri în orice relaţie. Trebuie să ştii ce să împarţi şi ce nu, acesta este un pivot important al comunicării dintre voi doi.

Tu şi gândurile tale

Ai dreptul la intimitate în orice relaţie. O părticică din viaţa ta poate rămâne secretă deoarece trebuie să păstrezi un gram de mister între voi doi. O parte a zile, ai voie să fii singură, cu gândurile tale, cu muzica ta preferată, etc.

Onestitatea

Există motive perfect valide pentru care nu ar trebui să vă povestiţi chiar totul. Nu trebuie să scoţi la iveală momente jenante sau dureroase din trecutul tău. Nu trebuie să îi spui soţului/iubitului tău tot ce ţi-a povestit prietena ta cea mai bună şi nu trebuie să îl forţezi nici pe el să povestească tot ce se discută la o ieşire între băieţi. Există multe cupluri ce sunt împreună de ani bun şi au totuşi secrete pe care nu le-au împărtăşit cu partenerul.

Când să împarţi un secret

Dacă există un secret pe care simţi că trebuie să îl spui iubitului tău dar nu eşti sigură dacă este pasul corect, fii atentă la propriile tale reacţii în această situaţie. Dacă simţi că inima îţi bate foarte tare şi respiraţia devine grea, clipeşti foarte des şi transpiri mult, acestea pot fi indicii că trebuie să spui ce ai pe suflet. Dacă păstrezi un secret din teama că va trebui să înfrunţi nişte consecinţe în relaţia ta, problema se complică, dar noi recomandăm mereu să spui ce ai pe suflet.Asemenea secrete pot fi de natura unor boli, întâlnirea pe ascuns cu alte persoane sau chiar chestiuni de natură financiară ce influenţează economiile ambelor părţi.

Când este bine să taci

Atunci când vrei să împarţi un secret sau să discuţi o problemă importantă cu prietenul tău, există anumite momente care sunt complet nepotrivite:
•Ora culcării
•Dacă vreunul din voi a consumat alcool
•Dacă vreunul din voi se află sub stres
•Când sunteţi nervoşi
•Când unul din voi este obosit sau bolnav.

Până unde merge încrederea

Femeile sunt foarte geloase din fire şi contrar bărbaţilor, ele au nevoie periodic de semne că încă sunt în centrul universului lor. La cel mai mic semn de răceală, femeile activează modului posesiv şi ajung să îţi controleze iubiţii. Este acest lucru sănătos?

Nici pe departe. Dacă nu ţi-a răspuns la telefon aseară când a ieşit cu băieţii nu înseamnă nici că te minte, nici că refuză să vorbească cu tine. Dacă îţi spune că nu a auzit telefonul, este o scuză perfect credibilă şi trebuie să o iei ca atare. Bărbaţii îşi pierd atracţia faţă de femeile care sunt dependente de ei, de cele care devin manipulatoare şi care îi controlază la orice pas. Ei sunt atraşi de femeile care au încredere în puterea lor de seducţie iar verificarea telefonului şi apelurile necontrolate nu fac altceva decât să le arate că tu nu ai încredere în faptul că poţi ţine un bărbat lângă tine.

Afla cele 12 secrete ale cuplului perfect

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus