Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Limitele permise ale rabdarii

Limitele permise ale rabdarii

 

Mai ai putintica rabdare…

Este a mia oara cand ii explici iubitului tau ca datul cu aspiratorul presupune si colturile camerei, si sub pat, ba chiar si biblioteca. Daca tot te vrea sa te ajute, macar sa o faca de-adevaratelea, nu sa fii nevoita s-o iei de la capat de fiecare data. Iti vine sa-ti iei lumea in cap cand vezi somoioagele de praf de dupa fotoliu, dar…

  • Stop! Numara pana la 10, spune-i ca a facut o treaba grozava si roaga-l sa te ajute sa dai tu pe sub canapea. Altfel, nu o sa mai faca nimic alta data.

Pana aici!http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/limitele-rabdarii-art-02.jpg

A avut o aventura si l-ai iertat. Nu a trecut insa mult timp si ai aflat ca se tot invarte pe langa o colega de serviciu. Nu zici inca nimic, pentru ca ti-e mai draga familia pe care incercati s-o formati. Cand descoperi insa ca delegatia de saptamana trecuta nu a fost chiar delegatie, ca amicul cu care a plecat nu era chiar amic, ci mai degraba o… domnisoara bine, e momentul sa pui punct. O familie unita doar de ochii lumii nu este cu adevarat o familie.

Mai ai putintica rabdare…

Prietena ta suna sambata dimineata, cand nici macar nu te-ai dezmeticit, doar ca sa-i spui cata sare se pune la varza murata. Iar tu habar nu ai, la ora aia, cine pe cine mureaza si mai ales de ce. O rogi sa revina la o ora umana, dar ea insista. Simti ca ti se urca sangele in cap.

  • Stop! Calmeaza-te, nu se face sa te certi cu omul care iti este aproape in cele mai grele momente, doar pentru ca se trezeste cu noapte in cap si in week-end. Data viitoare, lasa telefonul la indemana iubitului tau. El are somnul mai usor…

Pana aici!

Ii povestesti si bune, si rele, doar e prietena ta cea mai buna. Din intamplare, afli insa ca mai tot ce-i povestesti este transmis din gura-n gura, precum folclorul, in tot orasul.

  • E momentul! Cred ca te-ai inselat cand ai declarat ca ea e prietena ta cea mai buna. Asta e, poti repara greseala intr-un singur fel: pierzandu-ti rabdarea si intrerupand orice relatie cu ea.

Mai ai putintica rabdare…

De fiecare data cand esti incantata de ceva ce ai facut la birou, de un contract incheiat, de un proiect terminat sau de o idee, seful tau – sau sefa – are cate ceva de comentat. Este de principiul ca intotdeauna e loc de mai bine. Numai ca pe tine a ajuns sa te exaspereze o astfel de filosofie si incepi sa-ti pierzi rabdarea numai cand il vezi ca se uita meditativ la lucrarea ta.

  • Stop! Stii ca asa e – intotdeauna e loc de mai bine. Si esti constienta ca te apreciaza. Daca simti nevoia sa ii reprosezi ceva, cel mai intelept este sa o faci atunci cand esti calma.

Pana aici!

Trebuie neaparat sa iei atitudine in cazul in care seful tau iti face ochi dulci, fara nicio retinere. I-ai explicat ca nu are nicio sansa, dar el insista. Ba mai mult, a si incercat sa te atinga.

  • E momentul! Stii ca hartuirea sexuala se pedepseste cu inchisoarea? Ii poti spune si lui chestia asta, ba chiar poti face plangere penala.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus