Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Lucruri rele pe care trebuie sa i le spui

Lucruri rele pe care trebuie sa i le spui

Nu ti-ar placea sa afli intr-o zi ca iubitul tau a falsificat bani sau ca e adeptul schimbului de parteneri. Da-i tu un exemplu si dezvaluie-i si lucruri mai putin placute despre tine. Iata cam care ar fi aspectele care se cuvine sa fie clare intre voi inca de la inceputul relatiei.

Bolile ereditare

Daca ai in familie membri care sufera de talasemie, hemofilie sau orice boala ereditara, este bine sa discuti acest subiect cu iubitul tau. E cinstit sa stie cum stau lucrurile si la capitolul sanatate daca veti dori sa aveti copii impreuna, la un moment dat. Nu uita de bolile de nervi, care se mostenesc si ele in mare parte dintre cazuri.

Bolile venerice

Acest subiect trebuie neaparat pus pe tapet. Marturiseste-i daca ai sau ai avut vreo boala cu transmitere sexuala si alfa cum sta treaba cu el. Acesta este un capitol la care trebuie sa fii foarte atenta, pentru ca numai daca esti prevazatoare te feresti de neplaceri. Pe de alta parte, si el are dreptul sa stie cu cine are de-a face. Nu e cazul sa-i insirui lista tuturor fostilor tai parteneri, ci doar sa tragi unele semnale de alarma daca este cazul.

Preferintele sexuale

Pentru ca lucrurile sa mearga bine, trebuie sa fiti sinceri si cand vine vorba de sex. Discuta cu iubitul tau lucrurile pe care le apreciezi la acest capitol, ce te atrage si mai ales ce ti se pare de neacceptat. Daca nu stabilesti de la inceput limite, s-ar putea sa fii surprinsa neplacut cand ti-e lumea mai draga. Totusi, nu fi foarte rigida, tine cont si de preferintele lui si ajungeti impreuna la un numitor comun.

 

Igiena

Parasind sfera lucrurilor majore, daca vrei sa ai o relatie frumoasa, nu neglija nici traiul de zi cu zi. Multi barbati sunt neatenti la capitolul igiena si nu vad o problema in a incalta aceeasi pereche de sosete timp de o saptamana. Daca iubitul tau are astfel de obiceiuri, nu le trece cu vederea si atrage-i atentia ori de cate ori este cazul.

Finantele

Nu-ti lasa iubitul sa creada ca ai avere, venituri suplimentare sau chiar un cont deschis din care poti lua oricat vrei. Prezinta-i situatia ta financiara reala si, chiar daca ii ascunzi suma adevarata de care dispui, e bine sa stie ca ai mai putin decat in realitate. In niciun caz nu trebuie sa-l faci sa te creada mai bogata. Nu e cazul sa pretinzi ca ai venituri mai mari, pentru ca risti sa finantezi doar tu proiectele comune si sa ajungi repede la fundul sacului.

Urmasii

Daca ai un copil dintr-o casnicie sau o relatie anterioara, nu trebuie sa omiti sa discuti cu partenerul actual acest subiect. Si asta, chiar daca micutul e crescut de bunici. Acest subiect are efect pe termen lung in cazul in care intentionati sa va casatoriti. Daca nu-i spui de la bun inceput ca ai un copil, va considera ca nu-l crezi in stare sa fie un tata bun si astfel vei afecta relatia lui cu micutul. In plus, nu uita ca mostenitorii directi au aceleasi drepturi, indiferent din ce casnicie fac parte.

Nemultumirile

De orice natura ar fi ele, trebuie mentionate. Altfel vei acumula frustrari si vei ajunge intr-un moment in care iti va fi greu sa le treci cu vederea. Chiar daca un lucru e neinsemnat pentru el, trebuie sa-l discutati daca are importanta pentru tine. Si invers. Nu incerca sa minimizezi chestiile care nu-ti plac la el, pentru ca, odata si odata, tot rabufnesti, si nu va sti ce sa mai creada.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus