Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Meditatia vindeca depresia

Meditatia vindeca depresia

In iuresul vietii de zi cu zi, ai tendinta de a pierde din vedere lucrurile importante. Te lasi acaparata de obligatii pe care vrei sa le rezolvi la timp, iar stresul si epuizarea fizica si mentala pun stapanire pe tine. Practicata de peste 5.000 de ani, meditatia poate fi pentru tine un colac de salvare intr-un ocean agitat: te va desprinde din vartejul zilnic, te va ajuta sa te cunosti mai bine si sa lasi in urma starile negative.

Ce e meditatia

In filosofia Zen, deci in acceptiunea orientala a cuvantului, meditatia presupune o stare in care mintea este golita de orice continut. Este vorba despre acea minte linistita si tacuta la care ajungem cu greu, dar care ne duce pe calea pacii si a intelegerii, a armoniei in primul rand cu noi insine, iar apoi cu restul lumii.

Desi este privita de unii ca un moft, studii recente au dovedit ca meditatia este un extraordinar remediu impotriva celui mai mare inamic al lumii moderne: stresul. Ea reprezinta un melanj intre relaxarea corporala profunda si o minte detasata de informatii agasante si mult mai agera.

Invata sa meditezi

Este una dintre cele mai placute preocupari, pentru ca nu presupune decat sa te concentrezi ca sa… te relaxezi! In primul rind, alege-ti un spatiu in care sa te simti comod. Nu ai nevoie decat de un scaun sau, daca poti, recomandat este sa te asezi pe pamant, ca toate energiile negative sa se scurga in subteran. Respiratia este esentiala, insa nu trebuie sa faci un efort ca s-o tii sub control, ci s-o lasi sa curga natural.

Inspira adanc si expira la fel, exerseaza si bucura-te de liniste! Invata sa-ti focalizezi atentia asupra unui punct dintre sprancene. Zona aceasta, numita “al treilea ochi” sau “ochiul spiritual”, reprezinta miezul unei energii aparte. Ochii trebuie sa fie inchisi, nemiscati si privind in sus. Cat de frecvent alegi sa meditezi depinde numai de tine, importanta este doar starea de echilibru la care vei ajunge si care are efecte uimitoare asupra sanatatii tale.

Efectele meditatiei

  • Linisteste mintea si corpul si alunga insomniile.
  • Echilibreaza psihicul, inlaturand tensiunile si combatand depresiile si anxietatea.
  • Imbunatateste atentia si memoria.
  • Confera un aspect fizic mai placut.
  • Scade frecventa bolilor de inima si a infectiilor.

Comments

comments

Leave a Reply