Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Mituri despre orgasm

Mituri despre orgasm

Orgasmul vaginal e mai placut decat cel clitoridian – FALS

Orgasmul vaginal e supra-apreciat doar pentru ca este mai rar decat cel clitoridian. Si, din moment ce toate femeile au orgasm clitoridian, normal ca putinele care ating si orgasmul vaginal sunt privite ca fiind cu adevarat norocoase. Dar nu te da de ceasul mortii daca nu-l experimentezi. Sunt senzatii diferite, dar placeri comparabile. Ambele te fac sa te simti bine.

Barbatii nu simuleaza orgasmul – FALS

De ce-ar fi barbatii diferiti de femei? Doar 47% dintre ei pot spune cu mana pe inima ca au orgasm la fiecare raport sexual. Pentru restul, pentru majoritatea, orgasmul apare din cand in cand. Si ei simuleaza orgasmul din aceleasi motive ca si noi: ca sa le faca placere partenerelor de sex, ca sa se auto-stimuleze, ca sa termine partida mai repede… Semnul evident ca un barbat simuleaza orgasmul este ca nu ejaculeaza. Dar de asta nu poti sa-ti dai seama decat daca faci sex fara prezervativ. Altfel, gemetele si miscarile lui te-ar putea pacali.

Un penis mare garanteaza orgasmul – FALS

Explicatia este simpla: organul placerii la o femeie este clitorisul ei, in niciun caz penisul partenerului! E ilogic sa reduci orgasmul feminin la organul masculin. In primul rand, din cauza ca, pentru a stimula clitorisul, barbatul se foloseste de maini, de gura, de buze, de sexul lui; marimea penisului nu-l ajuta cu nimic. S-o luam si altfel: punctul G se gaseste la 4 cm de la intrarea in vagin; un vagin are in medie 8 cm in stare inactiva si atinge 12 cand e excitat. Or, cazurile in care un penis nu atinge aceasta lungime sunt foarte rare. Asa ca, poti avea orgasm bine mersi cu un penis de dimensiune medie (12-14 cm). In general, cand o femeie se plange ca penisul partenerului este prea mic, e din cauza ca muschii vaginului nu sunt destul de lucrati. In mod normal, peretii vaginului se strang in jurul penisului. Daca asta nu se intampla, ai nevoie de putina gimnastica sexuala, pentru a-ti tonifia muschii vaginali.

Toate femeile sunt multiorgasmice – FALS

Unii sexologi sustin ca barbatul este mono-orgasmisc, in timp ce femeia, fericita de ea, este multi-orgasmica de la Mama Natura – adica poate sa aiba mai multe orgasme, unul dupa altul, in cadrul aceleiasi partide de sex, fara a face pauza! In statistici, abia 10% dintre femei confirma ca au orgasm multiplu. Poate ca doar unele femei au capacitatea asta; poate ca toate o avem, dar n-o descoperim. Nu se stie cu siguranta. Cert e ca nu trebuie in niciun caz sa traiesti cu impresia ca nu esti femeie adevarata daca nu esti multi-orgasmica. Pentru ca 90% dintre femei nu sunt asa!

Stimularea punctului G duce automat la orgasm – FALS

Degeaba te chinuiesti sa-ti descoperi punctul G, asta nu-ti garanteaza drum liber si carare batuta catre orgasm. Doar 10% dintre femei ajung sa experimenteze orgasmul prin stimularea punctului G; restul de 90%, nu cunosc acest tip de placere. Explicatia consta in faptul ca punctul G nu e nici pe departe la fel de sensibil ca si clitorisul, acel buton care exista in corpul femeii cu scopul exclusiv de a produce placere.

In cazul punctului G, mangaierile tandre nu sunt eficiente. Doar apasarile repetate pot declansa o placere sexuala care se poate finaliza in orgasm. Oricum, nu te impacienta daca nu ti-ai descoperit punctul G sau nu reusesti sa ai orgasm stimulandu-l. Pentru multe femei, stimularea punctului G este dureroasa, incomoda, neplacuta, deoarece creeaza senzatia de urinare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus