Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Nu mai vreau sa fiu singura

Nu mai vreau sa fiu singura

 

Dragă jurnalule,

A trecut ceva timp de când n-am mai avut o relaţie şi mă simt tot mai singură pe zi ce trece. Prietenele mele au familie, au copii, au un rost. Eu nu reuşesc să-mi găsesc perechea şi rostul. M-am săturat să fiu a cincea roată la căruţă printre cuplaţi, dar nici nu pot fugi cu primul venit doar pentru că „e rău cu rău, dar mai rău fără rău“, după cum îmi zicea bunica. Eu nu vreau rău cu rău, vreau bine cu bine. Vreau să fiu fericită lângă un om care mă iubeşte şi pe care-l iubesc. Cer prea mult?

Dacă încă îţi cauţi iubirea vieţii, iar ea nu vrea să se lase găsită, află că singurătatea nu e o boală fără leac! E grea, ce-i drept, dar calea spre vindecare îţi aşteaptă paşii. Expectativa e din alt secol, nu se mai poartă, nu ţi-e de folos.

Realitatea parcă n-are logică: există femei pentru care penuria de masculi eligibili e o glumă proastă – ele doar pocnesc din degete şi le cad la picioare câţiva amorezi, după cum altele plâng în pernă cu lunile (sau chiar cu anii) pentru că singurul mascul care le oferă un strop de tandreţe e motanul lor. Hai să vedem ce-ar fi de făcut ca să ai mai mult lipici la bărbaţi, iar printre cei care-ţi vor cădea victime să-ţi găseseşti, în sfârşit, alesul:

Ieşi în lume!

Într-o carte despre cum să-ţi găseşti perechea, am descoperit o teorie pertinentă, de care ar fi bine să ţii seama: o femeie singură ar trebui să cunoască săptămânal 4-5 bărbaţi, pentru a-şi creşte şansele de împlinire sentimentală. Aşadar, ieşi din casă! Iar dacă ieşi, lărgeşte-ţi pe cât posibil cercul de prieteni, fiindcă scenele în care Făt-Frumos se loveşte de tine pe stradă şi apoi te ajută să-ţi aduni de pe jos lucrurile care ţi-au zburat din geantă se petrec doar în filme. Nu refuza, aşadar, invitaţiile la nunţi, la petreceri, la film, socializează cât poţi de mult!

Caută şi pe internet!

E o soluţie de compromis, mai ales dacă eşti genul care visează la întâlniri de dragoste cu scântei în priviri şi muzică pe fundal, dar, în ziua de azi, când petrecem atâtea ore în faţa calculatoarelor, cred că n-ar fi tocmai înţelept să elimini această variantă. Ce-ţi trebuie ca să te-ndrăgosteşti online? În primul rând, răbdare, pentru că va trebui să săruţi virtual multe broaşte până să dai de prinţ. Apoi, prudenţă: nu accepta întâlniri cu oameni care nu vor să-ţi spună mare lucru despre ei sau care-ţi propun să vă vedeţi în locuri dubioase. Şi, mai ales, nu te limita la conversaţiile de pe net, oricât ţi-ar fi de convenabil aşa. Până la urmă, tot trebuie să vezi omul la faţă, să-l atingi, să-l miroşi…

Fii pe placul bărbaţilor!

Asta nu înseamnă să joci cum îţi cântă ei sau să porţi numai rochii care să crape pe tine, ci să deschizi ochii asupra unor evidenţe: femeile pentru care nici un bărbat nu-i destul de bun, care găsesc defecte oricărui pretendent, sunt capricioase şi mereu posomorâte fac deliciul feministelor înfocate, dar nu-s pe placul nici unui mascul. Hotărăşte-te, aşadar, ce tabără vrei să cucereşti! Pentru că adevărul este unul: bărbaţilor le plac femeile vesele, deschise, vorbăreţe, cu iniţiativă. Ba chiar trebuie să ai curaj să-l inviţi tu la cafea pe cel care-ţi place, de ce nu?

Chiar vrei să-ţi găseşti pe cineva?

Stai, nu da cu revista de pământ şi nu te gândi că mi-ai fi dat două perechi de palme dacă aş fi îndrăznit să-ţi pun această stupidă întrebare face to face! Păi cum adică să nu vrei, nu despre asta e vorba în propoziţie? Că vrem, dar nu ştim cum? Ei bine, mie un psiholog mi-a pus această întrebare şi, oricât mi-ar fi plăcut să arunc cu ceva după el, am fost nevoită să fac o autoanaliză şi să văd dacă n-are cumva dreptate. Câteodată, ne complacem în singurătate pentru că ne e teamă de nou, ne macină anumite complexe sau… iubim imposibil pe cineva! Când sufletul e ocupat, nu mai poţi să înghesui pe nimeni acolo. Deci, ia gândeşte-te bine… e şi cazul tău?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus