Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Oamenii fericiti in copilarie sunt mai predispusi la a divorta

Oamenii fericiti in copilarie sunt mai predispusi la a divorta

Potrivit unui studiu publicat pe dailymail.co.uk, oamenii care au avut o copilarie fericita sunt mai predispusi la a divorta, odata ajunsi la varsta adulta. Explicatia este ca ei sunt mai increzatori in fortele proprii si mai pregatiti sa renunte la o relatie care nu functioneaza bine.

La acest studiu, realizat de cercetatorii de la Universitatea Cambridge, au participat mai multe mii de voluntari britanici, nascuti pe parcursul unei singure saptamani din 1946.

In adolescenta, profesorii acestora le-au dat calificative in functie de nivelul lor de fericire, energie, dar si de cat de prietenosi erau. Au fost luate in calcul si probleme precum agitatia, angoasa sau nerespectatea autoritatii.

Cateva zeci de ani mai tarziu, cercetatorii au colectat noi informatii despre viata voluntarilor si le-au analizat.

„Un factor ar fi ca acei copii care au un mod de gandire pozitiv au crescut avand o mai mare incredere in fortele proprii decat ceilalti copii si au fost mai doritori sa renunte la o casnicie, daca aceasta nu corespundea nevoilor lor”, explica Felicia Huppert, director al Well-being Institute din cadrul Universitatii Cambridge.

De exemplu, cercetatorii au descoperit ca persoanele care au fost fericite in adolescenta au fost mai multumite de slujba obtinuta mai tarziu, au avut mai multe pasiuni si o viata sociala mai activa, comparativ cu ceilalti.

Totodata, potrivit acestui studiu – publicat in Journal of Positive Psychology – aceste persoane au prezentat mai putine riscuri de a suferi de tulburari psihice in perioada ulterioara adolescentei.

Comments

comments

Lasă un răspuns