Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Orgasmul si 5 lucruri surprinzatoare despre el

Orgasmul si 5 lucruri surprinzatoare despre el

Nu trebuie sa-ti fie rusine sa vorbesti sau sa te gandesti la orgasmul tau. Cu cat stii mai mult despre el cu atat mai multe lucruri afli despre tine.

Orgasmul atenueaza durerile

Te doare capul? Nu-i spune asta iubitului cand vrea sa faca sex cu tine pentru ca trebuie sa stii ca orgasmul elimina durerea de cap.

Cercetatorii spun ca orgasmul atenueaza si durerile de dupa nastere sau artrita. Acest lucru se intampla multumita oxitocinei care se elimina in timpul orgasmului.

Prezervativul nu dauneaza orgasmului

In cazul in care iti faceai probleme ca prezervativul va reduce calitatea sau intensitatea orgasmului tau nu trebuie sa-ti faci griji pentru ca nu are niciun efect. Femeile pot avea orgasm indiferent daca partenerul poarta sau nu prezervativ. Ba mai mult de atat, e posibil ca partida de sex sa dureze cu prezervativ mai mult decat atunci cand practici metoda coitului intrerupt.

5 din 8 femei nu pot ajunge la orgasm

Studiile arata ca aproximativ 5 din 8 femei nu pot ajunge la orgasm. Daca faci parte din grupul celor nefericite nu trebuie sa-ti faci probleme pentru ca nu esti singura.

Doctorii sugereaza ca atunci cand nu poti atinge orgasmul vaginal poti incerca sa-ti stimulezi clitorisul in timpul in care partenerul te penetreaza.

De asemenea doctorul tau iti poate prescrie pastile daca problema este grava si de durata.

Orgasmul devine intens cu inaintarea in varsta

Nu te asteptai la asta, nu-i asa ? Doctorii spun ca femeile intre 40 si 60 de ani ajung mult mai repede la orgasm si acesta este mult mai intens. Pe cand femeile intre 18 si 24 de ani inca experimenteaza in viata lor sexuala, orgasmul fiind de multe ori inexistent.

Pauza dintre orgasme

Este mai rar intalnita aceasta pauza la barbati insa la femei este destul de des intalnita. Nu te astepta ca fiecare partida de sex sa fie incununata de cate un orgasm. Uneori organismul isi ia o mica pauza si te lasa doar sa visezi la el. Ce poti face ? Incearca pozitii noi, afrodisiace, putin vin sau pur si simplu fa o pauza de la sex cateva zile.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus