Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Pielea ta vorbeste despre tine

Pielea ta vorbeste despre tine

Pielea poate spune despre tine mai mult decat pot o pot spune cuvintele. Pielea ta vorbeste despre tine. Cald, frig, durere, mangaiere, pielea simte totul si transmite toate aceste senzatii creierului.

Pielea unui om, cu o suprafata de doi metri patrati, este o “haina” care ne apara de lumea din jur si unul dintre cele mai mari si importante organe. Pielea ta vorbeste despre tine si asta face din ea un organ sezorial esential omului.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/03/485494.jpgDragostea se naste prin atingere

Primul contact cu lumea exterioara al puiului de om venit pe lume se face prin piele. Linistea nou-nascutului vine in urma contactului direct cu pielea mamei. Dragostea se naste din atingere. Mai mult, primele reactii senzoriale ale nou-nascutilor sunt determinate se atingere.

Oamenii au nevoie de atingere fizica, atingerea si contactul direct piele pe piele fiind o metoda care aduce relaxarea si placere, in egala masura.

Stiai ca sexologii sustin ca un cuplu aflat in criza, poate depasi momentele dificile, daca reusesc sa se atinga?

Pielea primeste si transmite, vibreaza si traieste, iar prin toate acestea reflecta emotiile interioare. Personalitatea omului se formeaza plecand de la felul in care mama reuseste si stie sa comunice cu bebelusul, prin atingere si prin piele.

Pe parcursul vietii pielea reflecta suisurile si coborasurile din viata noastra. Rosul de furie, palid de frica, luminos de fericire, incruntat si cenusiu in momentele de tristete si depresie.

Nu intamplator medicii au confirmat faptul ca bolile de piele cum sunt psoriazisul, herpesul, eczemele, acneea sunt intretinute si favorizate de stres si de dezechilibre interioare, iar peste 80 la suta dintre maladiile pielii au origine psihica. Deseori alergii sau leziuni ale pielii apar sau dispar in urma unor emotii puternice, sau a unui soc.

Stiai ca exista probe care arata ca psoriazisul se amelioreaza vizibil dupa o criza de nervi?

Medicii si psihologii sustin ca un soc emotional pate declansa o boala de piele, iar puseurile de acnee pot fi si manifestarea unor momente de tensiune neexprimate. In plus este probat faptul ca bolile de piele se amelioreaza sub efectul antidepresivelor.

Ridurile, memoria bucuriilor si a tristetilor noastre

Ridurile sunt determinate de expresiea fetei si de mimica, dar sunt si exprimarea preocuparilor, a grijilor, a multumirilor si a frustrarilor noastre. Ridurile marcheaza pe pielea noastra si zambetele si emotiile, dar  si tensiunea si tristetile. Pielea iti reflecta existenta, felul in care timpul a trecut si este un album al vietii tale.

De la cicatricile mici din adolescenta, produse de acneea de la pubertate, pana la ridurile dintre sprancene provocate de concentrare, de la semnele din genunchi, pana la cicatricea operatiei de cezariana, de la gaurile din urechi, pana la tatuajul discret de pe coapsa, pielea ta vorbeste despre tine.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus