Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Placerea sarutului

Placerea sarutului

Speciile de mamifere au moduri diferite de a saruta. La cele mai multe, este implicata limba, la unele este inclus si nasul in ecuatie, iar la numeroase primate si la om, pupaturile se aplica prin buze – limba fiind implicata mai discret sau mai evident, in functie de emotiile pe care le traduce acest gest.

Afectiune si ritual
Oricum, indiferent de portiunile apartinand sferei orale, sarutul presupune si mobilizarea altor segmente ale corpului. Spre exemplu, tu poti saruta fara sa atingi cu mana (sau sa schitezi macar gestul) persoana respectiva? Simpla schitare a unui gest reprezinta de fapt intentia creierului de a efectua acea miscare. Iar sarutul este expresia afectiunii pe care o ai pentru o anumita fiinta sau poate face parte dintr-un ritual – al salutului.

Articol preluat din revista FEMEIA.

Text: Crista Darie

Cine pe cine saruta?
Iti poti da seama de apropierea emotionala dintre doua persoane, privindu-le cum se saruta. Pentru un simplu salut formal, ele isi vor strange doar mainile, iar daca se cunosc cat de cat, ti-ar putea atinge usor chiar lateralele bratelor cu palmele. Daca persoanele au o relatie de camaraderie, iti pot permite sa se cuprinda cu un singur brat, tinandu-si trunchiurile la o oarecare distanta. Iar daca intre ele este o prietenie stransa, ar putea sa se imbratiseze unindu-si piepturile (persoanele care se simt foarte apropiate intre ele, nu neaparat erotic), ori chiar bazinele (indragostitii isi apropie acest segment de corp la mai putin de 15 cm, cat este considerat spatiul intim la europeni).

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus