Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Portretul soacrei ideale

Portretul soacrei ideale

Se tot spune ca soacrele sunt rele, ca sunt femei acre si vesnic nemultumite. Dar pentru orice regula, sunt si exceptii.

Trebuie sa existe si o soacra ideala pe undeva, care nu iti contabilizeaza, inregistreaza si mai ales comenteaza fiecare gest sau vorba. Care stie sa te asculte sau doar sa fie prezenta, fara sa se simta datoare sa faca observatii sau sa dea sfaturi.

Si care, in pofida asteptarilor, stie sa-ti fie prietena si sa-ti tina partea atunci cand ai dreptate, chiar si in fata propriului ei fiu. Totul se rezuma la cinci calitati:

1. Soacra ideala te priveste ca pe o fiica

Un lucru e clar din capul locului: el, fiul/ sotul, va iubeste pe amandoua, numai ca va iubeste pe fiecare in alt fel. In sufletul oricarui barbat exista suficient loc si pentru iubita, si pentru mama lui. Normal este ca soacra sa-si considere nora ca pe un alt copil de-al ei sau ca pe o prietena mai tanara.

2. Empatizeaza cu tine

Tocmai pentru ca te priveste ca pe o fiica/ prietena mai neexperimentata, soacra ideala iti intelege temerile si stangaciile, te sustine si iti ia apararea cand baiatul ei nu are dreptate in disputele pe care le aveti.

3. Nu-ti impune propriile idei

Fiind vorba despre un parteneriat, despre o relatie pe picior de egalitate, soacra ideala isi spune parerea si atat. Nu pretinde si nu impune nimanui – nici tie, nici fiului ei – propriile ei retete de fericire, deoarece stie ca toata lumea are dreptul de a decide liber, neinfluentat de nimeni.

4. Nu te barfeste si nu te critica

Soacra ideala nu vorbeste de rau pe nimeni in absenta, cu atat mai putin pe tine, sotia/ iubita fiului ei. Daca are ceva sa-ti spuna, iti spune in fata, nu barfeste cu altcineva despre tine. Daca afla vreun secret care o contrariaza in legatura cu relatia voastra, nu il discuta decat cu persoanele direct implicate.

5. Nu iti face observatie in fata copilului tau

Soacra ideala isi rasfata nepotii in limitele admise de catre tine si sotul tau. Ea stie din experienta proprie ca numai parintii sunt instanta suprema pentru un copil. Chiar daca gresiti cu ceva, soacra nu ar trebui sa va faca observatie in fata copilului sau a copiilor. Contestandu-va direct autoritatea, nu va face decat sa starneasca neincrederea celui mic in parintii lui.

Comments

comments

One thought on “Portretul soacrei ideale

Lasă un răspuns

Sus