Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Preia initiativa in pat

Preia initiativa in pat

Am fost educate sa gandim ca femeia primeste si barbatul da. Ca femeia asteapta si barbatul vine, ca fitilul erotic al femeii se cade sa se aprinda numai la initiativa barbatului. Am fost educate prost.

Intr-o epoca in care noi si barbatii nostri suntem egal de scoliti, de stresati, de obositi, de bogati, cine s-ar cuvine sa aiba initiativa in asternut? Raspuns: cine doreste.

Doamna in societate, doamna si-n pathttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/08/02/preia-art1.png

O dama foarte respectabila, care intamplator mi-e amica buna, mi-a marturisit intr-o seara, dezlegata la limba de un cocteil alcoolicat, ca-si reprima constant pornirea de a-si dragali sotul, chiar daca sunt perioade in care ar face dragoste zilnic. „Cum sa sar eu pe el, mai Alina?!“ m-a intrebat cu o indignare amara, dezinhibata de paharul de mojito pe care-l descanta cu paiul in fata mea.

Tristetea ei cu nuante disperate si iz de revolta m-a facut sa ma gandesc la propriile-mi inhibitii. Da, e complicat sa preiei initiativa in pat cand nu esti sigura pe tine (sau pe dragostea lui), cand te temi de respingere sau de gura lumii (presupunand, in mod absurd si eronat, ca lumea sta cu ochii pe deciziile tale din astfel de momente intime).

Personalitatea sociala versus cea din asternut

Psihologii sustin, si au dat si-n scris, ca orice om sanatos la cap e absolut normal sa aiba doua personalitati, doua moduri distincte de manifestare. Una este imaginea pe care o etalezi in societate, ingradita (slava Domnului) de salutare norme de conduita, si alta e cea care prinde viata in asternuturi, in bratele omului iubit sau macar dorit.

Din pacate, unele femei pun pe picior de razboi cele doua porniri absolut firesti – de femeie „serioasa“ in public si de amanta dragastoasa in pat. Si tind, dintr-o pudibonderie prost inteleasa, s-o anuleze pe cea din urma.

Indrazneste, ca lui ii place

Literatura de specialitate e doldora de statistici ce releva ca un loc fruntas in topul preferintelor masculine in materie de facut amor il ocupa initiativa feminina. Barbatii vor si ei sa se simta doriti, iubiti, coplesiti de gesturi patimase. In timp, daca numai barbatul face primul pas de dans la orizontala, pasii se pot rari. Si-si pot baga coada in relatia ta ispite feminine care nu se dau in laturi de la a-i demonstra iubitului tau ce barbat grozav este.

Asadar, daca si tie ti se pare ca-i grozav, nu te sfii si arata-i ca il doresti. Asta nu inseamna sa devii de-o insistenta vulgara, sa ticluiesti scenarii erotice elaborate sau sa te dezici de firea ta delicata, ci sa nu-ti reprimi dorinta absolut fireasca de a face dragoste cu iubitul tau cand vrei tu, nu numai cand vrea el.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus