Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Prietena cu ex-ul?

Prietena cu ex-ul?

Nu mai sunteti impreuna, dar poti ramane cu adevarat prietena cu ex-ul? Se pare ca da, daca ai abilitatea si ambitia de a respecta niste reguli.

Unii nu cred ca poate exista prietenie dupa dragoste, altii raman in bune relatii cu persoana care le-a locuit o vreme in destin, pe post de suflet pereche. Poti sa fi prietena cu ex-ul, doar daca poti trece peste frustrari, peste amintiri, peste ramasitele de sentimente ce au legatura nu cu prietenia, ci cu pasiunea.

Psihologii sunt de parere ca tranzitia este delicata, dar posibila, daca amandoi respectati cateva reguli;

1.Nu discutati despre trecutul comun

Primul pas este sa scoateti din conversatie subiectele romantice care va au ca protagonisti, pentru a nu rascoli trecutul si a nu trezi (re)sentimente adormite. Focusati-va pe timpul prezent si pe actuala relatie ce se poate construi intre voi doi: una de prietenie!

2.Fii sincera cu tine si cu el

Daca singurul motiv pentru care te multumesti cu amicitia lui este speranta ca veti fi din nou impreuna, esti pe un drum gresit si risti sa fii ranita, din nou. Da, poate ca-i vrei binele si te intereseaza ce se intampla in viata lui, dar asteapta sa ti-l scoti de inima pana sa deveniti simpli parteneri de…suc.

3.Prieteni, dar nu cei mai buni

Nu e tocmai o idee buna sa deveniti “best friends” dupa ce ati fost impreuna, si sa va vedeti si sa vorbiti la telefon zilnic, practic impartind aceleasi activitati, mai putin pe cele la orizontala. Luati-o mai usor in noua voastra relatie de amicitie si limitati intalnirile conform zicalei “mai rarut, ca-i mai dragut”.

Pentru o amicitie reusita, nu incalcati uramatoarele reguli:
-Fara sarutari;
-Fara imbratisari asa, din senin;
-Flirtul si giugiulelile sunt strict interzise;

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus