Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Prima intalnire… dupa o despartire

Prima intalnire… dupa o despartire

Cand vine momentul intalnirii cu un alt barbat, dupa ce tocmai ai terminat o relatie, te cuprind emotiile mai ceva ca in adolescenta si dai din colt in colt pentru ca esti sigura ca…

O sa fii tensionata ca un arici

El incearca sa faca o gluma, iar tu abia razi, sa nu care cumva sa creada ca-ti place prea mult de el. Te atinge usor pe mana, iar tu o retragi rapid, de teama sa nu creada ca tanjesti dupa atingerea lui. Te intreaba ceva in legatura cu fostul, iar tu te incrunti, sa nu care cumva sa creada ca e indreptatit sa fie confidentul tau.

  • Ar fi mai bine daca… Te-ai relaxa, in primul rand. Daca tu esti arici, fii sigura ca el se va transforma intr-o broasca testoasa, gata sa se retraga in carapace la primul impuls. Ca sa poti sa afli mai multe despre el si sa-l faci sa ti-l arate pe el, cel adevarat, trebuie sa fii tu cea adevarata. Sinceritatea nu inseamna ca „te dai pe mana lui”, ci ca joci cinstit.

O sa te legi de cel mai mic defect al lui

Intalnirea cu noul tip incepe sa semene, in cateva minute, cu o monitorizare severa: e prea inalt sau prea scund, vorbeste vrute si nevrute sau tace prea mult, mananca prea gras sau prea dietetic. Totul ti se pare dubios, nimic nu e in regula. Orice zice, parca are dublu inteles. Oare nu cumva vrea sa profite de nenorocirea ta? Oare e chiar asa cum ti l-ai imaginat cand ai acceptat intalnirea?

  • Ar fi mai bine daca… Te-ai relaxa, in primul rand. Daca ai numarat la el mai mult de cinci defecte, e cazul sa te retragi putin. Trebuie sa ai mereu in minte ideea ca nimeni nu te obliga sa-l iei de barbat in primele 10 minute si ca vei avea timp sa-l cunosti. Si, mai ales, nu uita ca nu exista om perfect, darmite barbat perfect.

O sa fugi la prima controversa

Intr-o conversatie fara mari implicatii emotionale, el incearca sa te convinga ce gustos e cascavalul mancat cu… boabe de strugure. Asocierea dulce-sarat nu ti-a placut niciodata si-i spui ca n-ai pune asa ceva in gura, nici sa mori de foame. El se infierbanta si incearca sa te convinga sa incerci macar. Prin fata ochilor, tu vezi deja filmul certurilor cu fostul iubit, care ajungeau la scandaluri cu usi trantite si obiecte zburand prin casa. E momentul in care te crispezi si dai sa pleci.

  • Ar fi mai bine daca… Te-ai relaxa, in primul rand. Toata lumea discuta in contradictoriu si rareori doi oameni, fie ei si iubiti, sunt mereu de acord asupra unui subiect chiar din prima. O controversa nu este neaparat samanta de scandal, ci o modalitate de a va cunoaste mai bine.

O sa te sperii de prima propunere mai serioasa

Intalnirea a decurs bine, doar ca la despartire el iti propune un weekend in doi. Ii arunci rapid un „vorbim maine” si te repezi spre casa. Intorci propunerea pe toate fetele si singura idee care strabate ca un fir rosu toate variantele este ca nu vrea decat sa se culce cu tine si nimic mai mult.

  • Ar fi mai bine daca… Te-ai relaxa, in primul rand. Chiar daca ar fi vorba numai despre sex, tot n-ar fi asa o tragedie. In fond, traim intr-o lume dezinhibata si relatiile sexuale nu presupun neaparat sa bifezi casatoria. Mai mult, o noapte de amor poate fi descatusarea tuturor inhibitiilor. Sau poate fi chiar primul pas catre o (alta) viata in doi, asa cum meriti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus