Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Lucruri pe care nu le stiai despre depresie si oamenii deprimati

Lucruri pe care nu le stiai despre depresie si oamenii deprimati

Nimeni nu știe cu adevărat cum e să trăiești cu depresia până când experimentezi această stare. Depresia este o boală, o suferință generalizată care-i face pe oameni neputincioși și incapabili să-și mai gestioneze realitatea din propria lor viață. Depresia este o boală invizibilă, adesea greu de identificat, chiar și de către cei care suferă de ea.

Deși poate suna trist și … deprimant, depresia este o boală psihică, o afecțiune a creierului, care are nevoie de fericire pentru a funcționa normal. Lipsa fericirii poate duce la depresie.

Iată cateva lucruri despre depresie pe care foarte puțini le știu despre oamenii deprimați.

1. Nu trebuie să fii trist să fie deprimat. Oamenii deprimați nu sunt neapărat triști, ei sunt incpapabili să se bucure de viață, incapabili de emoții
2. Anxietatea vine la pachet cu depresia. Anxietatea este o stare generală proastă, neputincioasă, o stare în care lipsește inițiativă, curajul, determinarea.
3. Se poate măsura starea de depresie după detalii ciudate. persoana deprimată nu se îngrijește, nu-și îndeplinește obligațiile, chiulește, se eschivează nu poate duce la bun sfârșit lucruri simple.
4. Depresia seamănă cu lenea. Lipsa de motivație combinată cu sentimentele autodistructive pot fi disimulate în lene.
5. O persoană deprimată poate avea treceri bruște de la plâns la râs
6. Chiar și cea mai mică activitate fizică, epuizează. Inițiativa lipsește cu desăvârșire.
7. Depresivii sunt insomniaci, dorm prost, puțin. mereu insuficient față de nevoile organismului lor. În replică unii dorm foarte mult.
8. Au momente de uitare. Uită ce au făcut, uită ce trebuie să facă, uită ce spun în mijlocul frazei.
9. Unul din semnele certe ale depresiei este neglijarea igienei personale. Nu se spală zile în sir, umblă murdari.
10. Te simți vinovat pentru lucruri care nu sunt rele din vina ta.
11. Depresivii sunt răi, simt o dorință acută de a-și face rău lor și celor din jur…. Iar asta poate să fie uneori foarte periculos.
12. Se gândesc la sinucidere.
13. Gândurile tale nu te definesc. gandurile sunt rele, orientate spre negativ și spre rău. Gândurile urmează personalitatea deviată a depresivilor. Vorbesc urât despăre cei din jur și despre propria lor persoană, mai ales…
14. Refuză compabia altor persoane, se ascund, mint, disimulează. Depresia este o boala unde unul din simptome este izolarea și dorința de izolare.

Citeste si

5 pasi sa treci de o depresie;
Totul despre depresie
Depresia doare peste tot

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus