Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Punctul A – o noua cale spre orgasm

Punctul A – o noua cale spre orgasm

Corpul femeii peste pe cat de fascinant, pe atat de blestemat. De ce trebuie ca, in afara de clitoris, toate celelalte”butoane ale fericirii” sa fie adanc ingropate in noi? Pentru a stimula punctul G, trebuie sa-ti explorezi vaginul, sa atingi, sa gadili, sa tatonezi, sa te auto-stimulezi, sa ai rabdare, s-o iei de la capat… La fel, punctul A, mai recent in terminologia sexuala, este situat tot in vagin, undeva la mijlocul distantei dintre cervix si punctul G.

Denumit si zona AFE (Anterior Fornix Erogenous), punctul A este o mica protuberanta situata pe peretele anterior al vaginului, care, daca este stimulata cum trebuie, duce la lubrifierea vaginului si chiar la orgasm, instant si intens.

Da, placere maxima, dar pana sa ajungi acolo, ai de muncit, nu gluma! Se pare ca pentru ca aceasta zona sa devina sensibila, e nevoie de o tehnica speciala de stimulare, pe care sa o aplici zilnic, cate 5-10 minute. Abia dupa o saptamana, o sa incepi sa simti valuri de placere. Si, ca si cum asta ar fi presupus prea putin efort, nici macar nu poti s-o faci singura. Ai nevoie de ajutorul partenerului, pentru ca punctul A nu poate fi atins decat daca stai intinsa pe spate, cu picioarele departate si ridicate spre corp.

Asadar, partenerul trebuie sa introduca degetul aratator in vagin (palma fiind indreptata spre tavan) si sa-l plimbe pe peretele vaginal pana ajunge la umflatura respectiva. Va stii ca a atins punctul A, atunci cand se declanseaza lubrifierea. Mai departe, e simplu: degetul poate face miscari circulare sau de inainte-inapoi – nu prea mai conteaza de care, pentru ca zona AFE se trezeste la viata si creeaza senzatii incredibile.

Pentru intensificarea placerii, aceasta tehnica de stimulare a punctului A poate fi combinata cu un cunilingus. Desigur, daca ai un barbat „dibaci” si foarte dornic sa te satisfaca. Si cu unghiile taiate si fara inel pe degetul aratator.

Ca alternativa, pentru descoperirea punctului A, femeia poate sa stea pe burta, caz in care palma barbatului si degetul care intra in vagin vor fi indreptate in jos. Miscarile sunt aceleasi, doar ca pozitia poate fi mai confortabila pentru amandoi.

Tehnica de stimulare AFE a fost pusa la punct de un doctor din Malaezia, Dr. Chua Chee Ann, care sustine ca stimularea punctului A poate trata femeile care au probleme de lubrifiere vaginala, ba mai mult, poate declansa orgasmul.

Deocamdata, exista putine studii despre aceasta noua zona erogena si, ca orice e putin cunoscut, legendele sunt in mare numar. Trebuie sa credem pe cuvant unii specialisti si unele femei care sustin ca si-au descoperit punctul A si ca au avut orgasme incredibile, sau chiar ca au ejaculat.

Daca iti surade ideea, nu te opreste nimeni sa-ti (re)descoperi vaginul. Instruieste-ti iubitul ce si cum sa faca si… cine stie unde ajungeti? Daca insa nu te incanta sa ti se cotrobaie prin vagin, ramai la punctul G. Macar el poate fi stimulat si prin penetrare normala. Or fi existand si pozitii sexuale care favorizeaza stimularea punctului A, dar deocamdata se stie doar de „tehnica degetului”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus