Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Relatiile la distanta, mai solide decat se credea

Relatiile la distanta, mai solide decat se credea

Despre relatiile la distanta se spune ca nu au nici o sanasa sa dureze. In realitatea exista indicii care sustin ideea ca relatiile la distanta sunt mult mai solide decat se credea pana acum, iar unele dintre ele rezista mai bine decat cele in care partenerii sunt aproape unul de altul.

Inainte de era comicatiilor virtuale pe care o traim azi, si de pe urma careia beneficiem toti, nu doar cand este vorba de dialogul cu cineva drag, oamenii scriau scrisori. Comunicarea in scris, chiar daca frecventa episotelor era mica, putea tine oamenii aproape sufleteste si putea chiar consolida legaturi. Se dovedeste ca si in ziua de azi emotiile pot fi transmise prin scris, mai ales ca modurile de exprimare sunt complexe.

Secretul pare sa stea in faptul ca departarea fizica dintre oameni ii face pe acestia sa fie mai sinceri si mai profunzi.

Conform studiului aparut in revista "Journal of Communication", tot mai multe relatii de la distanta rezista in fata timpului, iar studiile de lunga durata arata ca relatiile la distanta nu sunt cu nimic mai prejos fata de cele apropiate din punct de vedere geografic.

Departarea face comunicarea mult mai profunda

Datorita site-urilor de socializare, chatului video si posibilitatilor nenumarate de a comunica in zilele noastre, o astfel de relatie poate fi mentinuta destul de usor.

Studiul a dovedit ca cei care au fost implicati in medie in relatii la distanta pe o durata de aproape doi ani au avut clar sentimentul comunicarii si apropierea sufleteasca s-a dezvoltat. Oamenii separati unii de altii, care au mentiunt deschise toate canalele de comunicare oferite de tehnologie, au spus ca au avut din plin sentimentul ca partenerul chiar ii asculta si relatia intre ei functioneaza.

In mod surprinzator, cei implicati intr-o asemenea relatie la distanta au spus ca s-au simt mai atasati emotional de partener la finalul perioadei de separare, decat erau in momentul in care erau impreuna.

In timpurile moderne exista chiar si casnicii in care oamenii sunt separati o perioada de timp destul de mare, ceea ce ii determina sa depuna un efort mai mare pentru ca relatia cu partenerul sa mearga bine.

In reusita unor relatii la distanta trebuie luate in calcul mai multe aspecte. In primul rand durata acesteia nu trebuie sa fie mai mare de doi ani, intervalul de timp fiind considerat maximum de timp in care doi oameni pot ramane aproape sufleteste, chiar daca sunt separati fizic.

Comunicarea trebuie sa fie totala si continua. Intreruperile comunicarii virtuale afecteaza uneori iremediabil relatiile la distanta.

Ultimul pas intr-o relatie la distanta, care sa dovedeasca succesul acesteia este perioada de dupa separare, cand cei doi trebuie sa se adapteze de la o comunicare virtuala la cea relala, setata pe alte coordonate.

Concluzia studiului este insa certa: o poveste de iubire poate continua si daca cei doi se afla la mare distanta unul de celalalt.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus