Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Riscurile sexului oral

Riscurile sexului oral

Herpesul

Un virus pe care, de obicei, il poti „sorbi” de pe buzele partenerului, dar te contaminezi si daca are herpes genital. Odata contractat, virusul ramane in corpul tau toata viata; si, din cand in cand, se trezeste.

  • ATENTIE! Daca iti apare la nivelul gurii, spala-te bine pe maini, pentru ca poti face si herpes genital!

HIV

Chiar daca o vreme s-a considerat ca virusul HIV nu se ia prin sex oral neprotejat, totusi au fost cazuri de infectare pe aceasta cale. Daca partenerul e seropozitiv, iar gingiile tale sangereaza cat de putin, exista riscul ca virusul sa treaca prin lichidul seminal in circulatia ta sangvina.

Sifilis

In niciun caz nu te atinge de un penis pe care observi vreo pata sau rana rosie, chiar daca posesorul lui spune ca nu-l doare!

Papilloma

Verucile genitale (la fel ca si negii) sunt foarte contagioase, asa ca orice contact direct cu ele te expune primejdiei. La 2-3 saptamani dupa ce ai savurat partida de sex oral, mici „negi” moi iti pot „inflori” pe buze, in gura si in gat.

Alte infectii

Numeroase virusuri si bacterii pot fi transmise prin sexul oral. De temut sunt hepatita B, C, gonoreea si Chlamydia, care ajung in sange si te imbolnavesc.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus