Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Rolul tau in viata lui: mama sau iubita?

Rolul tau in viata lui: mama sau iubita?

Barbat, nu papusa de paie

Asta vrei la usa ta, nu? Aminteste-i ca orice femeie are nevoie de un umar puternic pe care sa-si sprijine tampla, de suport emotional si de intelegere. „Big boys don’t cry“, nu-i asa? Sau, daca o fac, totul e cu masura – vulnerabilitatii nu-i sta prea bine cu cravata.

Iubita, nu fata-n casa

Daca partenerul tau a fost singur la parinti sau mama i-a cautat in coarne excesiv pe vremea cand era doar un pusti, ghici cine trage acum ponoasele? Nu-i permite sa-ti ordone ce sa faci, ca un copil razgaiat. Casnicia e un parteneriat, nu o lupta pentru putere. Nu schimba tu becul si nici nu repara prize de cate ori el n-are chef sau sustine ca nu se pricepe. Sau, daca o faci, asigura-te ca, in contrapartida, va rezolva si el alte probleme, cum ar fi plata facturilor sau dusul copiilor la scoala.

Citeste si: 10 secrete pentru…EL!

Toleranta cu masura

Oricat de indragostita ai fi, nu-i o idee buna sa inchizi ochii la infinit in fata slabiciunilor si capriciilor omului drag. De la a-ti povesti cum a luat bataie la septica pana la a-ti marturisi ce tare e amanta lui in pat nu e decat un pas. Doar te confunda de atata amar de vreme cu mama, nu? Pune piciorul in prag si aminteste-i care este rolul tau in viata lui si rolul lui in viata ta. Daca te iubeste si nu vrea sa te piarda, schimbarile in bine nu vor intarzia sa apara.

De-abia dupa ce v-ati mutat impreuna ti-ai dat seama ca asta inseamna sa strangi dupa el lucrurile murdare, sa-i faci toate mofturile culinare si sa-i asculti rabdatoare lamentarile de cate ori se cearta cu sefii. Nu exista probleme, ci numai solutii, spune un proverb intelept.

Totusi, cand iubitul se apropie de tine tinandu-si colturile gurii in jos, oftand din greu si pregatindu-se sa vorbeasca, de ce simti ca nu mai ai nici o scapare?

Motive ascunse

Nu toti barbatii care se ascund dupa fustele iubitelor sau, dimpotriva, se poarta tiranic, in stilul nesuferitului domn Goe, sunt rau intentionati sau needucati. In spatele purtarilor infantile, se poate ascunde o drama. Poate ca nu si-au trait copilaria, poate ca parintii i-au exploatat de mici, tratandu-i ca pe niste adulti, ori au devenit orfani din frageda pruncie si au resimtit tot restul vietii nevoia unei mame vremelnic disparute. Cand simti ca purtarea partenerului nu este potrivita cu varsta, initiaza o discutie onesta, din care sa afli eventuale probleme din trecutul sau.

Citeste si: 4 calitati pe care un barbat le cauta la o femeie!

Confidenta da, mama ba

Ce faci cand iubitul devine suparator de plangacios si te suna doar pentru a-ti spune ca, in timp ce traversa strada, a fost stropit de o masina? Nu te lasa hartuita emotional: explica-i clar ca timpul este o unealta extrem de pretioasa si ca, pierzandu-l aiurea, ati putea suferi amandoi. Propune-i sa amanati discutia pana in weekend, cand va veti relaxa la un pahar de vin si va veti impartasi experientele de peste saptamana.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus