Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Romantismul in cuplu

Romantismul in cuplu

Se pare ca barbatii sunt deficitari la capitolul romantism. Conform unui studiu recent, o treime din populatia Angliei, adica aproape 7 milioane de barbati, recunosc ca nu au scris niciodata o scrisoare de dragoste iubitei lor.

Noua ani este media la care o femeie a primit o scrisoare de dragoste.

Conform unui alt studiu, de data asta realizat in Italia, romantismul dispare din cuplu dupa 2 ani de convietuire.

  • Una din 20 de persoane spune pentru prima data „Te iubesc” in scris, fie prin mesaj pe telefon, fie prin email.

Cecetatorii italieni au realizat un test bazat pe analizele sangelui unor voluntari pentru a stabili nivelul hormonilor din organism.

Unii dintre subiecti abia isi incepusera o relatie, altii aveau parteneri de cativa ani.S-a descoperit astfel ca un anumit neuron depaseste cu mult gradul de normalitate din organism pentru persoanele care abia au inceput o noua relatie, dar ca lipseste cu desavarsire la cei care sunt implicati intr-o relatie de mai mult de 2 ani.

Cateva sfaturi:

Gesturile simple pot face minuni pentru relatia ta. Vorbim despre romantism la patrat sau despre cum poti sa faci pentru a-l cuceri definitiv cu gesturi de o simplitate uluitoare, gesturi care pot aduce armonie, echilibru, incredere si multa dragoste in cuplu.

De stiut!

Conform unui studiu recent, relatiile bazate pe romantism au sanse mai mari de „viata” decat relatiile bazate pe pasiune. „Multi considera ca dragostea romantica este acelasi lucru cu cea pasionala, dar nu e asa”, explica cercetatoarea Bianca Acevedo, de la Universitatea din California. „Dragostea romantica are intensitatea, angajamentul si chimia sexuala, dar fara componenta obsesiva a dragostei pasionale, sau obsesive. Aceasta include sentimente de nesiguranta si de anxietate, ceea ce ajuta in relatiile de scurta durata, dar pe termen lung, nu functioneaza.”

Citeste si:

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus