Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Secretele prieteniei pe viata

Secretele prieteniei pe viata

Prin natura lor, femeile sunt dependente de prietenia cu persoanele de acelasi sex. Cu cine sa-ti impartasesti mai bine emotiile, gandurile si experientele daca nu cu o prietena? Cu cine sa savurezi o raita prin magazine sau o sedinta la coafor? Cui ii povestesti ce ti s-a mai intamplat, cine sta langa tine cand esti bolnava si iubitul/ sotul tau e plecat, cine te ajuta sa ai grija de copii atunci cand nu poti? O prietena adevarata!

Vorbiti aceeasi „limba”

Cu prietena ta, totul e altfel: aveti varste apropiate, incercati aceleasi experiente, s-a dovedit a fi mereu un sprijin de nadejde. Poti vorbi orice cu ea, fara sa-ti fie rusine, pentru ca mereu are un sfat util. Am putea spune ca prietenia dintre femei e ca o casnicie. In comparatie cu cea dintre barbati, care se bazeaza pe activitati si gusturi comune, prietenia dintre femei este mai profunda. Impreuna, femeile pot vorbi despre orice. Nu-si fac probleme ca povestile lor ar putea plictisi, nu se sfiesc sa spuna tot ce simt pentru ca si prietena simte la fel. Pot fi copile rasfatate sau femei dure fara sa fie criticate. Intre ele, femeile se consoleaza pentru micile sau marile neplaceri ale vietii, deoarece vorbesc aceeasi „limba”.

Limite in prietenia dintre femei

Exista mici limite care se impun in relatia de prietenie dintre doua femei. Sunt aceleasi reguli care trebuie sa existe in orice relatie dintre doua sau mai multe persoane, pentru ca prietenia sa dainuie – sinceritate, incredere si ajutor reciproc. Astfel:

  • Nu-i spune niciodata detalii intime ale casniciei sau relatiei tale, indiferent cat de apropiate ati fi. Sunt unele intimitati care asa ar trebui sa ramana.

  • Nu o minti niciodata cand iti cere parerea in legatura cu ceva. E de preferat sa-i spui sincer ca nu i se potriveste noua tunsoare decat sa-i spui ca arata senzational, desi tu crezi cu totul altfel.
  • Nu-i povesti numai despre problemele tale, las-o si pe ea sa-ti spune ce o macina. Cum altfel se va pastra prietenia voastra nealterata daca tu ceri fara sa oferi nimic in schimb?

Prietenia dintre un barbat si o femeie

Da, exista! Numai ca are de trecut niste hopuri:

  • SINGURATATEA LUI: Daca el e de prea multa vreme singur, va manifesta la un moment dat tendinta de a apela la „daca tot e la indemana si ma intelege atat de bine…”. Este momentul in care ea, prietena lui cea buna, trebuie sa-l scuture cu blandete. Nu intotdeauna o femeie care te intelege foarte bine iti poate deveni iubita. Dimpotriva…
  • COMPLEXELE EI: Femeia, ingrijorata ca nimeni n-o intelege, n-o apreciaza si n-o iubeste, se arunca in bratele celui care o asculta – cu sau fara defecte, cu sau fara complexe. Daca el nu e vigilent, se strica toata constructia. Asa ca mai bine ii spune verde-n fata, ca si pana acum, cum sta treaba. Nimeni nu se va supara. Dimpotriva…
  • BARFA CUNOSCUTILOR: Dar mai ales gelozia/ invidia partenerilor fiecaruia. Sunt foarte rare persoanele care pricep de ce iubitul/ iubita lor alearga la nevoie la prieten, si nu la ei. Solutia e implicarea partenerilor in aceasta prietenie, care nu trebuie tinuta ascunsa. Dimpotriva…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus