Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Secretul iubirilor care dureaza

Secretul iubirilor care dureaza

Ii vezi plimbandu-se de mana, desi acum au mers sovaitor, privire incetosata de ani si tample albe ca neaua. Dar sunt indragostiti si fericiti. Care sa fie oare secretul iubirii lor?

In aceeasi directie sau fata in fata?

La inceputul unei relatii, nu va mai saturati unul de celalalt. Oricat timp ati petrece impreuna, nu pare indeajuns! Treptat, ajungeti sa va cunoasteti trecutul, tabieturile, defectele, vulnerabilitatile.

Starea de gratie in care parca numai voi existati pe lume nu-i facuta, din pacate, sa dureze o vesnicie. Insa, daca va iubiti cu-adevarat, veti intra intr-o noua etapa: aceea in care nu veti mai privi atat de des unul in ochii celuilalt, ci amandoi in aceeasi directie. Dincolo de atractia fizica, preocuparile comune si aceeasi scara de valori vor cimenta relatia voastra.

Comunicare inainte de toate

In secolul nostru, 40% din cuplurile casatorite sfarsesc la tribunal. In era comunicatiilor electronice superperformante, comunicarea umana lasa de dorit.

Nu mai stim sa ne descarcam sufletul, sa-l ascultam pe celalalt. Ofera-i celui de langa tine ragazul sa-si spuna punctul de vedere, fara sa-l intrerupi. Cand a terminat, recapituleaza ce ai auzit pentru a fi sigura ca n-ai interpretat gresit. Chiar daca, pe moment, nu ajungeti la un numitor comun, incearca sa-i accepti opiniile. Nu castigati nimic incordandu-va muschii.

Greseala marturisita e pe jumatate iertata

Nu mai sunteti copii, deci replica „Imi iau jucariile si plec!” iese din calcul la varsta asta. Istoria arata ca oamenii au reusit sa cada de acord in chestiuni mult mai delicate, deci n-o sa clacati tocmai voi, care va iubiti sincer. N-o sa-ti placa intotdeauna ce auzi, dar, in cuplu, e de preferat adevarul grosolan unei minciuni bine coafate. Un simplu „iarta-ma!” poate muta muntii din loc. Cand incepeti sa capatati incredere unul in celalalt, relatia se va relaxa de la sine, iar voi va veti bucura de traiul impreuna fara retinere si ridicari din sprancene.

Citeste si:

Comments

comments

Lasă un răspuns