Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Semne ca esti in relatia potrivita

Semne ca esti in relatia potrivita

Fiecare este in cautarea persoanei care sa o completeze, inainte de a-i semana si asta pentru ca exista o atractie a contrariilor. Iata cateva semne care arata ca esti in relatia potrivita. Regula fundamentala; atractia contrariilor si echilibrul. Compatibilitatea in cuplu nu este o simpla teorie, ci este dovedita de studii si analize, iar cuplurile "pe viata" dovedesc acest lucru.

Exista sapte semne ca esti in relatia potrivita.

1. Temperamentul

Te intelegi bine cu partenerul tau sau el te irita prin actiunile sale in mod regulat? Il vezi lenes sau imprudent in afirmatii si atitudine? Trebuie sa stii ca ceea ce vezi cu ochiul liber la partenerul tau este ceea ce el reprezinta cu adevarat. Nu incerca sa-i schimbi personalitatea, ci schimba partenerul.

2. Stilul de comunicare

Esti o persoana directa sau mai putin directa in a transmite ceea ce este cu adevarat important pentru tine? Intr-o relatie buna, trebuie sa iti comunici necesitatile in mod regulat, deschis, fara nici o angoasa. Daca puteti comunica unul cu altul bine si intr-o maniera similara, atunci ai relatie de cuplu reusita.

3. Prietenii si familia

Iti face placere sa va intalniti cu prietenii si familia partenerului de cuplu? Cadeti cu usurinta de acord cu privire la timpul pe care sa-l alocati in acest sens? Daca acest lucru este un subiect sensibil in cuplul dumneavoastra, pe care nu il puteti rezolva cu usurinta, este foarte posibil sa se rasfranga in mod negativ asupra relatiei.

4. Stilul de viata

Esti o persoana care respecta regulile unei vieti sanatoase, dar el este indragostit de  Big Mac? Vrei excursii in weekend si miscare in aer liber, dar partenerul tau vrea sa zaca in casa? Preferintele culinare si excursiile pot parea aspecte minore intr-o relatie, trebuie sa va ganditi serios la faptul ca cea mai mare parte din viata impreuna asta inseamna. Daca nu va potriviti bine in aceasa zona, este posibil sa ai multe incercari de depasit pe parcursul relatiei. Intreaba-te daca merita.

5. Aspectele financiare

Multi oameni isi cauta parteneri care sa le poata asigura siguranta financiara. Lumea este instabila din punct de vedere financiar, securitatea economica nu mai este o certitudine. Conteaza daca doi parteneri de cuplu sunt uniti si dorinici sa fie responsabili cu propriile finante. Sunteti amandoi persoane generoase? Faceti amandoi acte caritabile? Banii se afla deseori in centrul certurilor din cuplu. Aceste aspecte sunt mai usor de depasit daca impartasiti amandoi obiective si obiceiuri financiare asemanatoare. Analizeaza!

  • Cum schimba copiii viata de cuplu

6. Educatia

Partenerii care au un nivel comun in ceea ce priveste educatia si experienta profesionala au sanse mai mari sa se inteleaga in cuplu. Ei au mai multe in comun, sunt pe aceeasi lungime de unda si se pot intelege unul pe altul intr-un mod mai profund.

7. Intimitatea

Exista multe aspecte care se regasesc in aceasta categorie a intimitatii din cuplu, inclusiv romantismul si modul de etalare a afectiunii in public. Unele cupluri pot avea nevoi sexuale diferite, ceea ce poate duce uneori la frustrare si resentimente din partea unuia sau altuia dintre parteneri. Un lucru foarte important legat de intimitate este acela cu privire la frecventa si modalitatile de exprimare in dormitor si la gradul de satisfactie pe care acestea il ofera. Dovedeste sinceritate cu tine si analizeaza cu onestitate.

  • 6 probleme esentiale in cuplu

Ca un corolar al acestor principii trebuie adaugat faptul ca singura persoana asupra careia ai puterea de a face schimbari de personalitate este doar tu. Si partenerul tau se poate schimba, dar pentru asta este nevoie de comunicare profunda si o reala afectiune a unuia pentru celalalt.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus