Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Sex tabu: Exhibitionism

Sex tabu: Exhibitionism

Faptul curios este ca la noi se pune semnul egal intre exhibitionism si expunere indecenta, in vreme ce americanii – de pilda – subliniaza cu inversunare diferenta neta intre cele doua. Iata cum sta treaba. La ei, exhibitionismul se refera la o practica sexuala, nicidecum o perversiune, care intra sub palaria cu boruri largi a „swinging-ului” – multiple indeletniciri picante care se intampla cu acordul participantilor.

Prin urmare, exhibitionismul se cheama a fi deviant, insa nu ilegal. Ilegala este expunerea indecenta care se caracterizeaza prin exhibarea organelor „rusinoase” in spatii publice fara voia „spectatorilor” si care poate fi judecata drept „ultraj public la pudoare.”

Revenind la exhibitionism ca preocupare ce nu intra sub incidenta legii, partile indecente ale corpului expuse in cazul acesta sunt sanii sau fesele, asadar ceva mai degraba tipic feminin. Mai mult decat atat, tipul acesta de expunere este fulgerator si mimeaza cu dibacie un accident – englezii numesc asta indeobste „flashing”.

O fusta ridicata sau un san care iese din decolteu se inscriu in aceasta categorie, iar scopul este acela de a incita, de a trezi interesul privitorilor. Este ceva obisnuit in cluburi de noapte, unde pana la urma atmosfera si atitudinea celor veniti acolo incurajeaza asemenea manifestari.

Extrapoland, se poate spune ca in multe dintre comportamentele de seductie feminina, in reclame sau in clipuri TV, se regasesc elemente de exhibitionism. Iar nevoia de a face diferenta clara intre acesta si expunerea indecenta a fost impusa si de practici precum topless-ul sau nudismul, care se intampla in public, insa nu constituie o amenintare la pudoare. Cumva se ajunge din nou la faptul ca exhibitionismul este intr-un fel mai legal pentru femei decat pentru barbati…

Exista opinii cum ca acest comportament sexual este mai degraba caracteristic barbatilor. Asta tocmai pentru ca se face confuzie intre cele doua „practici”. Expunerea indecenta este intr-adevat mai des intalnita in randul barbatilor, inclusiv prin actul mictiunii in public sau prin falsul exhibitionism generat de starile profunde de ebrietate. Insa scopul acestora nu are nimic in comun cu sexualitatea, ci cu nevoia de a soca, cu lipsa de pudoare sau lipsa cenzurii comportamentale.

Preocuparea exclusiva a exhibitionistilor „legali” este pe de o parte o reconfirmare a ego-ului sexual, iar jocul flashing-ului este unul general acceptat de persoanele implicate. Se poate sa nu aiba nici o finalitate intr-un act sexual propriu-zis asa cum poate sfarsi intr-o partida de sex in grup.

  • STIAI CA… in epoca Victoriana, afisarea picioarelor dezgolite in public de catre o femeie era considerata expunere indecenta? De asemenea, si expunerea abdomenului dezgolit (in speta a buricului) pana in anii ’60.

Comments

comments

One thought on “Sex tabu: Exhibitionism

Lasă un răspuns

Sus