Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Sex tabu: sexul oral

Sex tabu: sexul oral

Pentru un inceput metodic („wikipedian”) definitia, utilitatea si variantele sunt simple: organul musculos, papilo-gustativ, este protagonistul, iar buzele joaca in rol secundar. Utilitatea se refera la alternativa la celelalte tipuri de sex, iar variantele (sau mai exact pozitiile) sunt fie de forma 69, fie 34,5. Oricum ar fi, sexul oral e esential in procesul de „skin rubbing” intre doi oameni care impartasesc sentimente vulcanice. Nu toata lumea este insa de acord cu sexul oral „la liber”, cu oricine si oricand. Teoretic, sexul oral se vrea a sublinia o apropiere destul de mare intre parteneri si, tot teoretic, putine femei fac asta din prima noapte.

Practic, e surprinzator cat de slobozi la gura sunt multi iubareti de pe alte meleaguri si ce tehnici de protectie folosesc pentru a se pazi de feluritele probleme pe care le poate cauza sexul oral neprotejat. Pentru ca, da, sexul oral are si el riscurile lui, bolile cu transmitere sexuala (herpes genital, chlamydia, gonoree, chiar si HIV) fiind foarte usor de contactat daca nu-ti iei masuri de precautie. Acestea au sens atunci cand nu stii mare lucru despre partener si despre stilul lui de viata anterior. Insistam asupra faptului ca sexul oral e mai sigur cu un barbat pe care il cunosti bine si in care ai incredere.

Pentru ca vorbeam de alternative, sexul oral – pentru ambele sexe – este o varianta preferata in special de fetele care experimenteaza treptat inainte de a-si incepe efectiv viata sexuala. Se practica si atunci cand ea nu poate face dragoste din varii motive si intre persoane de acelasi sex (de regula, femei). Pentru multe dintre reprezentantele sexului delicat, sexul oral este o „indeletnicire” scarboasa, la care nu s-ar deda nici in ruptul capului, barbatii fiind mult mai relaxati din punctul asta de vedere.

Sexul oral nu este interzis de religie, cel putin nu de cea islamica, cu singura conditie sa se intample doar intre sot si sotie. Islamicii considera ca orice parte a corpului are acelasi statut (implicit organele intime), iar daca nu exista rezerve in a saruta o mana sau o gura n-ar trebui sa existe rezerve nici in alte privinte. Trebuie retinut in primul rand, ca placerea vine din pasiune. Prin urmare, exclus comportamentul tranzactional: „eu iti fac tie, tu-mi faci mie”. Nu e datorie de partid, nu e injosire, nu e nimic fraudulos. E pura pasiune pentru cel pe care-l iubesti.

Daca teoretic lucrurile erau simple, tehnic treaba se schimba. Timpul si experienta te invata ca miscarea datatoare de fiori nu se rezuma catusi de putin la aceea a „sondelor de petrol” si, pe de alta parte, lacomia sau lipsa de tandrete nu sunt sinonime cu dezinhibarea. Tachinarea este cuvantul-cheie, explorarea centimentru cu centimetru a intregului corp si tatonarea de jur imprejur… Ritmul este o alta chestiune de finete, pornind de la ideea ca poate sa varieze conform cu reactiile si semnalele pe care le primesti de la partenerul tau. Sa nu neglijezi nici pozitia amandurora. E mult mai placut daca, in timpul „actiunii”, el are posibilitatea sa te atinga si sa-ti impartaseasca cat de minunat se simte.

Si aici, chiar daca pare destul de chinuitoare situatia, asteptarile si dorintele se comunica. Este foarte important ca ambii parteneri sa aiba semnale unul de la celalalt ca se simt confortabil cu aceasta practica – complet nedevianta si perfect sanatoasa. In acelasi timp, cunoasterea partenerului te fereste (mai ales daca ai putina experienta) si de stanjeneala inevitabila si semi-comica de genul „oare ce-o crede despre mine?” Afla raspunsul la intrebarea asta inainte de a face orice gest care te-ar putea stingheri mai apoi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus