Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Sex tabu: Voyeurism

Sex tabu: Voyeurism

Americanii ii spun „peeping Toms”, la noi se numeste voyeurism. Ce presupune acest act este lesne de priceput: trasul impudic cu ochiul in ograda fara perdele a vecinului care… vorbeste cu vecina despre Kant.

Blamat in multe tari ca „sex crime”, voyeurism-ul este pana la urma tot un soi de practica sexuala, chiar devianta, cu mentiunea ca observatorul nu intervine sub nicio forma in actul celor pe care-i pandeste.

„Crima” consta in invadarea intimitatii, cu atat mai mult cu cat, prin definitie, voyeurism-ul presupune ca persoanele implicate in actul sexual sa nu stie ca sunt urmarite. Ba mai mult, pentru voyeur este cu atat mai incitant cu cat stie ca e in pericol de a fi surprins.

Spre deosebire de „mixoscopie„, care se refera exclusiv la a-i privi pe cei care fac sex, voyeurism-ul se refera si la a urmari pe furis persoane goale, care fac dus, care probeaza haine sau lenjerie.

Voyeurism-ul se impaca bine cu exhibitionismul, cei care il practica pe acesta din urma regizandu-si pana la urma escapadele in functie de cine stiu ca ii urmareste.

Tot un fel de voyeuri sunt si aceia care gasesc excitant sa priveasca sub fusta unei femei sau in decolteu ei atunci cand se apleaca. Nu ne referim aici la intamplarile cand pur si simplu vezi pentru ca ea arata, ci la situatiile in care voyeurul cauta pozitiile si momentele in care sa poata trage cu ochiul. Este prin urmare usor de dedus ca majoritatea adeptilor acestei practici sunt barbati.

Din punct de vedere legal, daca esti voyeur intri sub incidenta legii. Mai ales daca filmezi sau faci poze pe ascuns persoanelor goale sau celor care se bucura sub asternuturi de intimitatea lor iluzorie… In Marea Britanie, legea care ii condamna pe voyeuri la inchisoare a fost votata in 2004, iar in SUA voyeurism-ul este ilegal in 9 state.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus