Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Sex > SEX: O noapte și gata!

SEX: O noapte și gata!

Ceva ca-n filme, când tu şi el – evident, un el care seamănă leit cu Făt-Frumos – vedeţi, vă plăceţi şi faceţi amor nebun.

Fără ştiţi mare lucru unul despre celălalt, fără promiteţi ceva, fără obligaţii, fără reţineri. O noapte în care sunteţi dezbrăcaţi la propriu, dar şi la figurat de tot ce înseamnă convenţie socială. Este, cum spuneam, ocazia să fii personaj principal. În propriul tău film.

O poveste

Mari era îndrăgostită până peste urechi. Avea puţin peste 25 de ani, era frumoasă, deşteaptă şi… iubită. Numai că, într-o seară, s-a certat cu el. Cearta aceea care pleacă de la un nimic, dar care-ţi lasă un gust mai amar şi un sentiment de nesiguranţă mai adânc decât un scandal monstru pe principii şi păreri ireconciliabile. A ieşit în oraş şi s-a întâlnit absolut întâmplător – asta, dacă ignorăm cu totul poveştile acelea cu „ce ţi-e scris…“ cu un amic. Băiat agreabil, arătos, prevenitor, amicul a observat că Mari era tristă. Au băut o cafea, au povestit, au luat şi-un vin, au mai povestit niţel. Limbile s-au dezlegat, ochii au devenit strălucitori şi două ore mai târziu făceau amor pătimaş în garsoniera lui. „A fost o noapte absolut extraordinară, eram ca ruptă de lume, ca şi cum aş fi evadat într-o dimensiune paralelă, în care, da, mă simţeam senzaţional. Am uitat de tot, nici măcar nu m-am gândit că m-ar putea căuta cineva. Ce m-a derutat a doua zi dimineaţă a fost nu faptul că m-am trezit îmbrăţişată cu un alt bărbat, ci că nu mă simţeam câtuşi de puţin vinovată…“

O prejudecată

Ţi-am spus povestea asta, povestea unei bune prietene, tocmai pentru a înţelege cum e cu aventura de-o noapte. E, practic, un vis pe care-l trăieşti aievea, un vis în care, c-aşa-s visurile, poţi fi absolut cine şi cât timp vrei. Este timpul în care noţiunile de inhibiţie, prejudecată, convenţie socială nu există. Este timpul în care nici tu, cea de toate zilele, nu exişti. Trăieşte, se simte bine şi face amor doar eul tău ascuns, care, nu-i aşa, merită măcar o dată în viaţă să-şi facă de cap. Probabil că şi tu ai fost tentată, într-o vacanţă la mare (marea are efect de catalizator în astfel de situaţii), să faci o nebunie. Dar te-au oprit prejudecăţile, educaţia. Păcat! Dacă ar fi fost măcar loialitatea faţă de acela care te aştepta acasă…

O iubire

O iubire pe scurt, în care – asta e un fel de condiţie sine qua non – nu ştiţi nimic unul despre celălalt. Să nu existaţi decât în momentul acela: de când v-aţi cunoscut până când, fără regrete şi promisiuni, v-aţi despărţit. Uneori, o astfel de iubire poate fi mai intensă decât ce ai deja, cuminte şi sigur, acasă. Pentru că, da, totul se petrece fără inhibiţii. Fără angajamente. E ca un dans al dragostei, când mai pătimaş, când mai relaxat, dar dans. Nu cetăţi de apărat, nu teritorii de cucerit. Prima noapte împreună este, să nu ne ferim de adevăr, de neuitat. Indiferent de vârstă sau de experienţele dinainte. Şi cu atât mai mult cu cât este şi ultima. Înseamnă mai întâi flirt nevinovat, apoi flacără arzând şi fantezii descătuşate. Este un vis din care, mai mult ca sigur, te vei trezi revigorată şi gata să iubeşti mai mult, mai bine şi mai frumos ce ai deja sau ce aştepţi să vină.

Aventura de o dată înseamnă, de cele mai multe ori, doar partea frumoasă a unei poveşti de amor, poveste care se termină înainte de a intra în prozaicul existenţei cotidiene.

            

Citește și:

Accesoriile unei nopți de dragoste perfecte

Sex: Esențele tari, în flacoane mici

Graba strică treaba

Articol preluat din ediția de iulie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns