Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Sfaturi pentru fiica ta

Sfaturi pentru fiica ta

 

Daca am asculta sfaturile pe care le primim de la mamele noastre in momentele cand luam decizii care ne vor marca toata viata, ce bine ar fi. Cand ajungem la randul nostru mame, mame de fete, incercam sa le invatam din experienta noastra, incercam sa le ferim de greselile noastre. De aici, din experienta, din lectiile de la mama, vin si aceste sfaturi pentru fiica ta. In egala masura sfaturi si pentru tine.

Traieste cu speranta, cu pasiune, in mod autenic. Traieste cu gratie si cu incredere in ceea ce esti, in ceea ce ai putut face si in ceea ce poti face de acum inainte.

Daca cineva te raneste, nu o lua personal. Nu te lasa atinsa de nimic urat. Uratul isi face efectul abia atunci cand iti provoaca durere. Nu lasa complimente sa ti se urce la cap, nu lasa critica sa te doboare.

Toate deciziile tale, toate cuvintele tale, toate faptele tale trebuie sa vine din dragoste si cu dragoste. Si greselile sunt dulci si frumoase cand sunt facute din dragoste. Si esecul e suportabil cand vine din dragoste!

Invata si intelege ca bani sunt doar un instrument. Nu-i lasa sa devina un scop!

Care este pentru tine cea mai frumoasa zi din saptamana? Traieste fiecare zi ca si cum ar fi cea mai frumoasa zi din saptamana. Trezeste-te in fiecare dimineata zambind si multumeste ca existi!

Nu trai asteptand sa vine sfarsitul de saptamana sau ziua de maine. Vei trai toata viata asteptand….

Nu ai nevoie niciodata, de aprobarea cuiva atata vreme cat esti capabila sa decizi asupra ta. Nevoia de aprobare este ca o dependenta in fata unui drog. Daca vei avea nevoie de aprobare pentru deciziile tale iti vei sacrifica propria fericire, este ca si cum ai pune cheia casei tale in buzunarul altcuiva.

Raspunde cu bunatate si calm in fata oricarui moment critic. Furia rezolva rar o problema. Nu conteaza daca esti suparata sau nedreptatita, vei fi surprinsa cat de multe pot fi realizate doar cu bunatate.

Nu te plange daca nu poti rezolva o problema. Niciodata nu vei ajunge unde vrei plangandu-te de locul in care esti acum.

Traieste in real, in prezent, traieste acum, azi, aici! Nu te grabi!,Nu te risipi daca esti intr-un loc in care nu esti vazuta si apreciata. Pleaca si cauta-ti locul tau.

Nu suferi. Nu te adanci in suferinta, indiferent care este cauza ei. Pe de alta parte accepta durerea, dar nu te lasa doborata de durere. In suferinta omul gaseste putere, rezistenta si calea de a o lua de la capat.

Bucura-te de tot ceea ce este in jurul tau. De cer, de ploaie, de noroiul de pe drum, de fiecare floare, de fiecare buruiana care invinge si creste in crapatura din ciment, de soare, de frig si de caldura, de fluturi si de nori.

Indrazneste, fii curajoasa, nu-ti fie frica, nu te teme. Ai incredere in tine, esti cea mai frumoasa, cea mai buna si cea mai inteleapta fiinta din lume!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus