Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Sfaturi pentru prima relatie dupa o despartire

Sfaturi pentru prima relatie dupa o despartire

Gândul de a începe o nouă relaţie după o despărţire dureroare poate fi înfricoşător. Chiar şi despărţirea în termeni amiabili lasă urme de incertitudine, depresie şi îţi este teamă să te apropii de altcineva. Atunci când te concentrezi asupra nevoilor tale, o relaţie nouă poate avea rezultatul pe care ţi-l doreşti.

Timpul este totul

Este important să stabileşti un echilibru între a te arunca într-o relaţie nouă şi timpul pe care trebuie să îl petreci tu cu tine pentru a te recupera după despărţire. Pentru a te putea bucura de o nouă relaţie trebuie să preţuieşti relaţia pe care tu o ai cu propria ta persoană. Nu trebuie sub nici o formă să mai ai sentimente pentru fostul atunci când începi o nouă relaţie, dar nici nu poţi aştepta o veşnicie pentru a căuta o nouă iubire.

Învaţă din greşeli

Chiar dacă fosta ta relaţie nu s-a terminat tocmai bine, poate fi o lecţie de viaţă valoroasă. Dacă te gândeşti la ce nu a mers între tine şi fostul, poţi stabili ceea ce îţi doreşti de la viitoarea ta relaţie. Dacă relaţia ta s-a terminat din cauza lipsei de încredere, gândeşte-te cum ai fi putut proceda pentru a rezolva problema într-un mod mai productiv. Nu înseamnă că trebuie să stai trează nopţile şi să te învinovăţeşti pentru tot ce a mers prost. Foloseşte această experienţă pentru a creşte şi pentru a stabili o relaţie nouă, sănătoasă.

Nu crede în ”te iubesc”

Una din tacticile pe care bărbaţii o folosesc pentru a cuceri o femeie vulnerabilă este prin aceste două cuvinte care înmoaie inima oricărei femei. De multe ori, această declaraţie este prematură şi nu reflectă deloc realitatea. Desigur, poţi găsi un bărbat bun care să îţi spună că te iubeşte şi chiar să simtă asta. Important este să nu pui cuvintele astea la suflet şi să laşi timpul şi faptele lui să demonstreze acest lucru.

Ai grijă cui îl prezinţi

Atunci când intri într-o relaţie cu un bărbat pe care îl placi, bucuria din tine te face să vrei să strigi în gura mare despre asta. Dar ce te faci atunci când prietenii/familia îţi cunosc noul iubit prematur şi acesta dispare după 2 săptămâni? Vei rămâne cu ruşinea poate nefondată şi cu gândul că atragi mila prietenilor tăi. Dacă anturajul tău îl cunoaşte şi îl place, lucrurile sunt şi mai dificile în cazul în care relaţia nu merge. Cineva inevitabil îţi va aminti o glumă de-a lui sau de vreun moment frumos petrecut împreună şi, spus cu voce tare, acest lucru nu va face altceva decât să te întristeze.

Nu face comparaţii

Una din marile greşeli pe care aproape orice femeie o face (involuntar) este să îl compare pe fostul cu actualul. Această comparaţie nu are absolut nici un aspect pozitiv pentru că nu faci altceva decât să îţi aminteşti de un om care te-a rănit şi vei ajunge să îl vezi pe fostul tău prieten în actualul. Sunt două persoane complet diferite, chiar dacă se aseamănă în unele privinţe. Lasă trecutul în spate şi ia din relaţia veche numai lucrurile pe care ţi le doreşti şi învăţăminte.

Afla cele 12 secrete ale cuplului perfect

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus