Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Si barbatii sufera dupa o despartire

Si barbatii sufera dupa o despartire

 

Sunt bărbaţii afectaţi de despărţiri la fel de mult ca femeile? 

Da, bărbaţii, după o despărţire, simt aceeaşi suferinţă pe care o simt şi femeile. 

Dar este totuşi o diferenţă. Aceasta constă în faptul că ei o procesează şi o exprimă într-un mod diferit. 

Bărbaţii tind să treacă peste despărţiri mai repede, în timp ce femeile analizează şi rămân în zona emoţională pentru mai mult timp. Putem compara această diferenţă cu cea dintre a rupe un bandaj şi a-l trage uşor. 

Dar bărbaţii nu sunt neapărat în avantaj. Bărbaţii ştiu că au fost răniţi, dar îşi ignoră sentimentele şi umplu golurile cu altă persoană (sau alte activităţi). Nu este cea mai sănătoasă opţiune, pentru că în acest fel nu apucă să proceseze pierderea suferită. Ei trec atât de repede la o altă relaţie, încât nu au timp să realizeze ce a fost greşit la cea anterioară, şi astfel tind să repete la nesfârşit greşelile din trecut. 

Dar care este cel mai bun mod de a trece peste o despărţire? 

În primul rând nu trebuie să te critici şi renunţă la gândurile negative. 

Întreabă-te cum te ajută acest gând sau de ce eşti atât de dură cu tine. Doar pentru că relaţia voastră nu a funcţionat nu înseamnă că e ceva în neregulă cu tine. 

Bazează-te pe oamenii care te vor lăsa să te exteriorizezi şi nu-ţi vor spune doar ,, să treci peste”. Cheia este să priveşti totul din punct de vedere obiectiv. 

Reflectă asupra relaţiei din punctul de vedere al unui observator– gândeşte-te că e vorba de relaţia prietenei tale, nu de a ta. Asta te va ajuta la atenuarea durerii şi la observarea semnelor rele pe care le-ai omis. 

Şi iată şi ultimul sfat – ieşi afară din casă. Nu spune nimeni să cauţi o altă relaţie, ci doar să ieşi în oraş, să flirtezi, să te simţi în  viaţă şi dorită. 

Tu ce crezi că fac bărbaţii pentru a trece peste o despărţire?  

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus