Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Si in amor, graba strica treaba

Si in amor, graba strica treaba

Nu e nicio noutate faptul ca vedetele au obiceiul sa se arunce cu capul inainte. Nicole Richie a facut un pas important alaturi de rockerul Joel Madden dupa numai 4 luni, iar Pamela Anderson depune actele la starea civila la fiecare… luna plina.

Ce-i drept, orice cuplu prezinta riscul de esec, chiar de-ar lua-o cu binisorul… Unele perechi iau decizii majore – mutat impreuna, casatorie, ba chiar si copii – la foarte putina vreme dupa debutul relatiei lor.

Nici nu e greu: iti sfaraie calcaiele, dragostea – sau ceva ce seamana izbitor cu ea – e mare, asa ca orice ar putea intari legatura cu pricina pare a fi o miscare isteata.

Plus ca multe cupluri de tinere vedete au decis ca e romantic sa vina mai intai copilul, de unde si ideea multora dintre noi ca aparitia juniorului face ca intemeierea unui camin sa fie cu mult mai simpla.

Specialistii in relatii spun insa ca „aruncatul” pe negandite in astfel de responsabilitati face dificila o legatura. Aminteste-ti de cum e sa fii curtata, de emotiile pe care le simti in prima faza a relatiei.

E mult mai bine sa treci prin procesul de atractie pas cu pas, sa te bucuri de prietenie si de cunoasterea aprofundata a celuilalt, inainte de a trece la lucruri si mai serioase. Toate aceste etape ne pregatesc pentru a ne putea imparti viata sau doar… o mica garsoniera cu partenerul.

Psihologii spun ca n-ar trebui sa se ia in calcul „lucruri mari” inainte sa treaca un an-doi de convietuire. In timp, relatia are toate sansele sa devina tot mai solida.

Uneori, trecerea printr-o criza poate sa scoata la iveala lucruri esentiale; poti vedea cum reactioneaza celalalt, cat de tare te poti baza pe el sau cum face fata presiunii – lucruri pe care le-ai putea descoperi mult prea tarziu daca te hotarasti sa oficializezi relatia sau sa-ti asumi responsabilitatea unui copil.

Tot nu te-ai convins? Inca mai vrei sa te lasi dusa de val? Tine minte ca foarte rar se intampla ca un cuplu longeviv sa spuna: „Mi-as fi dorit sa ne fi miscat mai repede” in ceea ce priveste relatia de cuplu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus