Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Soacra.Ce sa nu-i spui niciodata

Soacra.Ce sa nu-i spui niciodata

Nu este un secret că în multe cazuri relaţia cu soacra este destul de complicată şi de cele mai multe ori ne influenţează şi viaţă de cuplu. Pentru a nu a avea o atmosferă încordată ori de câte ori vă întâlniţi cu ea nu trebuie decât să aveţi grijă ce îi spuneţi şi cum îi spuneţi. 

1. “Uşa noastră este mereu deschisă. Puteţi să ne vizitaţi oricând.” Eşti sigură că vrei să îţi vezi soacra când îţi e lumea mai dragă? Poate ai avut o zi proastă şi vrei să te relaxezi cu o baie fierbinte, nu să faci pe gazda. Cel mai bine este să stabileşti cu ea la telefon când să vină în vizită, în felul ăsta nu te va lua prin surpindere. Şi încă ceva: sun-o şi întreab-o ce a mai făcut, povesteşte-i ce i-a mai făcut băiatul sau nepoţii. Fiind tot timpul informată cu ce se întâmplă la voi în casă nu mai are de ce să vă viziteze prea des. 

2. “Nu v-am cerut părerea.” De fiecare dată când soacra ta îţi dă un sfat ai impresia că vrea să îşi impună propriul stil şi că îl critică pe al tău. De aici pot apărea tot felul de discuţii în contradictoriu pe care însă le-ai putea evita astfel: spune ca ea şi fă că tine. Când e vorba de creşterea copilului poţi da mereu vina pe doctor, educatoare etc. Tu eşti de aceeaşi părere cu ea, dar dacă doctorul aşa a spus…. ce poţi să faci? 

3. “Nu îmi vine să cred cu cine aţi votat.” Politica şi religia sunt subiecte care întotdeauna vor transforma o cină liniştită într-un adevărat război. Părerile sunt împărţite aşa că nu le lăsa pe ale tale sau pe ale soacrei să vă strice seara. Cel mai bine este să eviţi subiectul, sau să nu te implici scuzandu-te că nu prea te pricepi. 

4. “De ce nu v-aţi învăţat băiatul să…..” Asta o va scoate din sărite imediat. Când îi critici băiatul o critici indirect pe ea, iar asta nu va fi trecută uşor cu vederea. Punând astfel de întrebări tu eşti cea care o implici în mariajul vostru. Cel mai bine este să rezolvi orice nemulţumire cu soţul tău, nu îţi implica şi soacra. Nu va ieşi bine. 

5. “Vai ce-mi place acest şifonier! Sper să ni-l lăsaţi nouă moştenire.” În traducere liberă “Dragă soacră, abia aştept să mori că să îmi rămână mie acest şifonier” . Discuţiile despre moştenire nu trebuiesc purtate decât de către soţul tău. Dacă însă soacra îţi spune că o să va lase vouă ceva anume, atunci este altă discuţie. Însă nu iniţia tu dezbaterea acestui subiect. 

6. “ Suntem prea ocupaţi. Nu avem timp să vă vizităm.” Orice mamă îşi doreşte să îşi vadă copilul cât mai des posibil. Dar aveţi şi voi alte obligaţii şi poate că nici soţul tău nu are chef să îşi viziteze mama în timpul lui de bere cu băieţii. Stabiliţi din timp anumite zile când să vă vedeţi cu ea, vorbiţi mai des la telefon şi lasă-l pe el să îi spună că sunteţi ocupaţi. Chiar dacă nu îi place ce aude, pe băiatul ei nu poate sta prea mult supărată, însă pe tine…. 

E greu să o faci pe soacră fericită, dar măcar poţi încerca să nu o superi. Şi nu uita, când aveţi veşti rele lasă-l pe soţul tău să i le spună. Tu eşti mesagerul veştilor bune! 

Tu ce faci pentru a avea o relaţie bună cu soacra ta?

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus