Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Sunt normala?

Sunt normala?

Mă doare

Să te doară când faci sex nu e normal! Nu te poţi bucura de momentele intime şi, în plus, o să ajungi să eviţi cu orice preţ contactul cu partenerul. Dacă nu e de vină stresul tău sau graba lui (uscăciunea vaginului în lipsa preludiului poate fi dureroasă), atunci e bine să mergi la ginecolog.  Poţi avea o problemă precum vaginismul, dar nu-i de neglijat nici varianta unei infecţii vaginale (chiar şi una banală precum candida îţi dă de furcă), o cistită sau vreo altă afecţiune. Odată vindecată, lucrurile reintră în normal.

Nu vreau ce vrea el

Are fantezii care includ tot felul de poziţii sau tehnici pe care nu vrei deloc să le încerci? Ei bine, în viaţa reală, lucrurile nu stau ca în filmele pentru adulţi. Nu te simţi vinovată dacă nu-i împărtăşeşti dorinţele şi spune-i pe şleau cum stă treaba!

Unora le place să se uite la filme pentru adulţi, alţii le detestă. Unii folosesc jucării sexuale, alţii nici nu vor să audă de ele. Când vine vorba de sex, plăcerile au surse diferite şi nu totul trebuie să fie cum se vede în reviste sau la televizor. Află dacă ai motive reale să-ţi faci griji!

N-am chef de sex

Mereu partenerul e cel cu iniţiativa şi te simţi vinovată că nu „sari pe el“ şi tu din când în când? Dorinţa de sex variază de la persoană la persoană, ba chiar şi de la un an la următorul sau de azi pe mâine. Unii ar vrea s-o facă zilnic, alţii niciodată, aşa că nu te ajută să te compari cu cineva. Lipsa dorinţei sexuale poate fi cauzată de pilulele contraceptive, de naştere, de vreo disfuncţie sau pur şi simplu de stres. Mergi la ginecolog, apoi la sexolog şi sigur vei găsi o rezolvare!

Libidoul meu e mai mare decât al lui

Şi asta poate fi frustrant! Se ştie că bărbaţii sunt cei care îşi doresc mai tot timpul acţiune în dormitor, aşa că, dacă el vine fără chef de la serviciu şi vrea să doarmă, iar tu eşti cu gândul la nebunii, ce te faci?! Se pare că puţine cupluri sunt perfect compatibile cât priveşte libidoul. Dacă-ţi doreşti sex mai mult decât el nu înseamnă că e ceva în neregulă cu vreunul din voi: nu-i musai să fii nimfomană sau el infidel ori impotent ca să se întâmple asta. De cele mai multe ori, bărbaţii nu vor sex din cauza oboselii, a stresului sau a vreunui tratament pe care îl urmează.

Nu am orgasm

N-ai să crezi, dar 10-15% din femei n-au avut orgasm în viaţa lor! Alte 75% nu pot atinge climaxul doar prin penetrare, ci numai dacă, pe lângă stimularea vaginală, şi clitorisul lor primeşte puţină atenţie. Sunt şi urmaşe ale Evei care nu pot avea orgasm cu partenerul, dar se descurcă de minune singure! Depinde în ce categorie te încadrezi. Relaxarea, preludiul, lubrifierea suficientă şi stimularea cu răbdare a zonelor tale erogene ar trebui să-ţi aducă senzaţiile intense de plăcere la care visezi. 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus