Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Te poti vindeca de gelozie?

Te poti vindeca de gelozie?

Verifici mesajele primite de el pe telefon? Ai grija: samburele geloziei te poate lasa fara iubit.

Oricine a fost indragostit stie bine ce inseamna gelozia. Un zambet sau un compliment adresat alteia e suficient ca sa-ti starneasca o mica furtuna in suflet. Gelozia apare atunci cand te simti nesigura pe tine si pe trainicia relatiei in care esti implicata.

Nu esti convinsa ca, la randul lui, te iubeste la fel de mult incat sa-ti fie fidel pentru totdeauna si simti nevoia sa-l controlezi ca nu cumva sa cada in plasa… alteia. In realitate, daca-l sufoci, exista riscuri mari sa ramai singura.

Trebuie sa stii tu tot

Ii ceri sa-ti povesteasca in detaliu, iar si iar, despre fostele lui iubiri? Te poti scuza pretinzand ca esti doar curioasa… In realitate, daca o tot readuci pe fosta lui prietena in discutie inseamna ca si in prezent te temi ca a iubit-o mai mult decat pe tine si ca astepti sa-ti confirme ca tu esti cea mai speciala pentru el. In timp, asta ar putea sa-l oboseasca.

Nu lasa trecutul sa devina prezent in vietile voastre; mai degraba, fa tot posibilul sa aveti parte de momente de neuitat impreuna si nu te mai gandi la ce a fost…

Nu suporti ca e atras de altele

A admirat cu voce tare picioarele vreunei tipe de la televizor si, gata, ai luat foc? Nu-i poti pretinde sa se poarte ca si cum celelalte femei n-ar exista! Sa fim seriosi: chiar si tu te uiti cu admiratie la niste picioare perfecte si n-ai cum sa spui ca toti barbatii pe care-i cunosti te lasa indiferenta. Iti place sau nu, e normal sa observe femeile frumoase din jurul lui – cu siguranta, si tie iti fac cu ochiul altii, dar asta nu inseamna ca l-ai insela cu ei, nu?

Are antecedente

A avut mai multe relatii decat tine, a mai fost casatorit si chiar a recunoscut ca si-a inselat o fosta partenera? Pare sa nu te afecteze, pana cand incepi sa te intrebi daca nu cumva o sa-ti faca si tie la fel. Iar daca te-a inselat in trecut, exista toate motivele sa fii suspicioasa. Mai bine spune pas in loc sa incerci sa-l tii langa tine cu forta!

Pasi pe drumul bun

  • Nu-l acuza fara motiv! Nu incepe discutia despre fidelitate cu o acuzatie, fiindca barbatii au tendinta sa fie defensivi si sa nege cu tarie orice banuiala de-a ta, adevarata sau nu. Spune-i pur si simplu ca, uneori, te temi c-ar putea fi atras de altele mai mult decat de tine si da-i un exemplu concret! Spune-i si ca nu esti suparata pe el, dar ca vrei sa stii exact ce simte.
  • Analizeaza bine faptele! Daca-ti arata prin ceea ce face ca te iubeste, dar tot il suspectezi pentru orice nimic, e timpul sa te schimbi! Bucura-te de atentia pe care ti-o ofera si rasplateste-l cu aceeasi moneda, nu cu acuze fara sens.
  • Ia-o incet! Nu poti avea incredere in el 100% din prima, dar intreaba-te sincer daca exista sau nu motive de ingrijorare! De cele mai multe ori, temerile nu sunt justificate si iti vei da seama singura de asta.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus