Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Terapie in doi

Terapie in doi

Din pacate, inca se considera ca e o rusine sa faci terapie pentru a rezolva probleme de…familie. Spunand insa clar ce ai pe suflet unei persoane care nu se afla in miezul problemei, se pot clarifica multe lucruri.

La momentul potrivit

Cand partenerii simt o stare de disconfort, tensiune si confuzie in ceea ce priveste relatia lor, este necesara interventia psihoterapiei de cuplu. Aceasta ii va ajuta sa-si clarifice sentimentele. Altfel, starea de tensiune va creste si, inevitabil, cei doi vor incepe sa-si arunce vorbe grele si reprosuri.

Pe fata

La psihoterapeut, poti zice tot ce te macina, ce n-ai avut curaj sa rostesti, ce ti se pare de nespus. Acolo, nu reprosurile, ci frustrarile ies la iveala. Iar daca te duci din timp, lucrurile se rezolva. Pentru ca ceea ce te macina in adancul sufletului strica de multe ori o relatie. Si poate ca nici tu nu-ti dai seama de acest lucru decat dupa ce spui cuiva ce te framanta.

Exista riscuri

In 10% din cazuri, interventia la nivel de cuplu este inutila. Unul din parteneri deja a decis sa plece, sa rupa relatia. In aceasta situatie, cand hotararea este luata si comunicata, psihoterapiei nu-i ramane nimic de facut. In proportie de 90%, nu exista hotarare, ci numai confuzie si lucruri nerostite.

Tensiunea, ca un torent

Cand tensiunea din cuplu creste, sentimentele celor doi sunt ca un suvoi de munte dupa o ploaie torentiala: acopera tot. Dragoste, respec, toate simtamintele frumoase. Mai mult, cei doi nu se aud, nu se asculta, nu manifesta ingaduinta unul fata de celalalt. Orice ar face este bruiat, orice ar spune este gresit. Acesta este momentul critic.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus