Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Tonul vocii – un barometru al infidelitatii

Tonul vocii – un barometru al infidelitatii

Femeile cu voce inalta, stridenta si barbatii cu voce joasa sunt mai predispusi sa fie infideli partenerului de viata, sustin cercetatorii canadieni intr-un studiu publicat in revista online Evolutionay Psichology. Participantii la studiu au fost invitati sa asculte doua versiuni ale unor clipuri inregistrate de o voce masculina, respectiv una feminina, modificate pe computer.

Cercetatorii au constatat ca femeile cred ca probabilitatea ca un barbat sa fie infidel este cu atat mai mare cu cat vocea lui este mai joasa. La randul lor, barbatii cred ca, cu cat tonalitatea vocii unei femei este mai ridicata, cu atat probabilitatea ca aceasta sa insele este mai mare.

Legatura dintre tonalitatea vocii si infidelitate este explicata de hormoni, spun cercetatorii de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario. „Barbatii cu niveluri ridicate de testosteron au o voce grava, in timp ce un nivel ridicat de estrogen face vocea femeilor mai stridenta”, explica profesorul David Feinberg, consilier pentru acest studiu.

Jillian O’Connor, de la Departamentul de Psihologie, Neurostiinte si Stiinte ale Comportmentului din cadrul Universitatii McMaster, si autor al studiului, adauga: „Infidelitatea este costisitoare, avand un impact emotional, costuri financiare mari si presupunand potentiala pierdere a unei familii. Ceea ce sugereaza ca, in timpul procesului evolutiv, am gasit modalitati de a evita parteneri care pot fi infideli – acesta fiind un mecanism de protectie”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus