Esti aici
Femeia.ro > Revista > Concursuri > Zambiti, va rog

Zambiti, va rog

Ce te inspira azi? Norma Jeane era o necunoscuta bruneta si carliontata, muncitoare intr-o fabrica de armament. Pana in ziua in care fotograful David Conover a imortalizat-o in timp ce lucra, pentru revista armatei americane. Un flash, un zambet sincer, cu dinti si destinul ei se schimba pentru totdeauna.

Norma devine Marilyn si dupa o copilarie tarata prin orfelinate de o mama bolnava psihic, creata simpatica devine diva platinata a tuturor timpurilor, cea pentru care s-a inventat expresia „bomba sexy”. Iar pentru inspiratia lui de moment, fotograful Conover ramane si el in memoria universala drept descoperitorul lui Marilyn Monroe.

Tu cum percepi suflul zilei? Ziua de azi respira, are viata, nerabdare, ziua de azi e mai mult decat timp care trece aiurea spre ziua de maine? Ce inspiratie ai azi? Atunci cand vezi un lucru, stii sa-l si asculti cu tot ce are el sa-ti spuna, sau te multumesti dintr-o privire?

Daca imediat dupa prima vedere treci la cantarit, „e bine, nu-i bine”, „e gresit, e perfect”, „e grav, e indiferent”, atunci nu dai nicio sansa inspiratiei. Ziua de azi respira. Respira si tu o data cu ea, calma, bucuroasa, fara sa incepi prietenia asta cu intrebari, fara sa for- tezi raspunsuri. Gaseste fara sa cauti, asta simt eu ca e inspiratia.

In testamentul ei Marilyn a lasat o mare parte din proprietatea ei, psihanalistei. Dintre toti oamenii importanti ai vietii sale, cea care i-a sucit gandurile sau i le-a pus in ordine a jucat un rol nebanuit de altii. Am vrut si noi sa vedem cata inspiratie de viata poate aduce omului un terapeut.

Si colega Alina a plecat la drum, intr-un reportaj neobisnuit in care s-a lasat cobai prin labirinturile analitice si sufrageriile a trei psihoterapeuti din Bucuresti. Nu-l rata, pentru ca merita sa-l cunosti pe domnul care practica meseria in papuci de casa si cu vocea lui Marutahappyhour pe fundal. Toata revista de martie are sa-ti spuna un lucru important: ca uneori e mai bine sa ai impresii, decat sa ai pareri.

Sa simti, decat sa judeci. Cel putin o vreme, Cat sa dai inspiratiei timp sa incolteasca si sa te mane. Adelina a fost complice la viol si acum isI ispaseste pedeapsa in inchisoare. Ziua neagra in care s-a inhaitat cu niste prieteni si au facut mult rau altei fete parea sa-i fi semnat, acum patru ani, verdictul unei vieti pe veci ratate. SI totusi… Adelina a urcat pe scena unui teatru in timpul detentiei. Adelina l-a cunoscut pe George Ivascu.

Pentru Adelina, a venit o zi in care a prins puterea sa se priveasca fara sa se judece. Si in inspiratia acelei zile, totul s-a schimbat. Pe 30 martie, va iesi pe poarta grea a inchisorii Targsor, libera dupa patru ani. Va da la teatru, va urca din nou pe scena. Secretul nu sta in intamplarile vietii tale ci in modul in care te raportezi la ele.

Si daca vezi lucurile asa, atunci ORICE te poate inspira. Un parfum, o fotografie intr-o revista, o intalnire cu un profesor din generala. Un salt mortal la circ, viata vazuta dintr-un scaun cu rotile, o boala necrutatoare. Orice. Sa ai o primavara prietena cu tine.

  • Luana Muresan, Redactor-Sef Femeia.

Comments

comments

Lasă un răspuns