Esti aici
Femeia.ro > Revista Femeia. > Culoarea rochiei de seară. Cum o alegi și ce trebuie să eviți?

Culoarea rochiei de seară. Cum o alegi și ce trebuie să eviți?

Alegerea culorii în funcție de eveniment

Ai niște pantofi preferați și o geantă pe care o iubești? Alege rochia în funcție de ele. De regulă, trebuie să fie în contrast. Regulile sunt destul de simple. Dacă ai niște pantofi și o geantă foarte îndrăznețe, este bine să optezi pentru o rochie în culori cât mai șterse, care să nu iasă foarte mult în evidență prin culoare. De asemeena, este bine să fii foarte discretă cu alte accesorii, precum brățările și lantisoarele. Dacă, în schimb, ai o gentuță și niște pantofi discreți, îți poți da frâu liber imaginației și poți miza pe culori puternice, cum ar fi argintiul, auriul, roșul sau albastrul puternic.

 

Alegerea culorii în funcție de accesorii

Lucrurile pot fi destul de diferite în momentul în care culoarea părului tău nu este cea naturală, deoarece culoarea tenului este asociată părului. Tocmai de aceea, este bine, pe cât posibil, să păstrezi părul într-o nuanță cât mai naturală.

  • Pentru tenul foarte deschis. Dacă ai un ten extrem de deschis, ce pare chiar palid și are subtonuri de roze, este bine să optezi pentru rochii de culoare maro, mov prună, ciocolatiu și albastru. De asemenea, poți încerca să porți și rochii ceva mai discrete, cum ar fi rozul pastel, bejurile sau bleu ciel. În cazul unei rochii negre, contrastul între rochie și ten ar putea fi mult prea mare.
  • Pentru tenul trandafiriu.  Este un ten ceva mai colorat, specific brunetelor naturale cu ochi migdalați. Este bine să porți o rochie în culori cât mai țări. Albastrul cobalt, rozul puternic sau roșul puternic te avantajează. De asemenea, poți purta cu succes și alb sau negru, însă ambele s-ar putea să fie destul de pretențioase.
  • Tenul caramel. Este un ten foarte plăcut și echilibrat. Este asociat persoanelor șatene și poate să se potrivească foarte bine cu nuanțe de galbe, auriu, camel sau ciocolatiu. Dacă ai un astfel de ten este bine să eviți pe cât posibil tonurile închise.
  • Tenul măsliniu. Este un alt ten extrem de plăcut, pentru care se potrivesc culorile foarte îndrăznețe. Auriul, portocaliul sau maroul închis. Pentru un astfel de ten nu se potrivesc rozul, grîul sau diversele tonuri de albastru.

Tenul este principalul element de care trebuie să ții cont în momentul în care alegi o rochie și există o serie de reguli pe care este bine să le respecți:

Alegerea culorii în funcție de ten

 

Daca vrei să te bucuri de o ținută perfectă atât în ceea ce privește culoarea rochiei, cât și în ceea ce privește modul în care o accesorizezi, este bine să ții cont de o serie de reguli.

Pentru orice doamna și domnișoară, alegerea rochiei pe care trebuie să o poarte la următorul eveniment este o misiune dificilă. Alegerea naturală este rochia neagră și simplă, însă de multe ori există nevoia de a ieși ceva mai mult în evidență, așadar, se optează pentru rochii în variate combinații de culori, care mai de care mai interesante sau mai puțin interesante.

Nu în ultimul rând, trebuie să alegi culoarea în funcție de evenimentul la care urmează să participi. Dacă evenimentul este o nuntă, regulă principala este să nu porți alb. De fapt, albul se potrivește doar la evenimentele corporate sau cele foarte formale. Dacă evenimentul este unul corporate, mizează pe o culoare sobră, cum ar fi negrul sau albastrul foarte închis.

Cu o culoare bine aleasă poți să obții cam tot ceea ce vrei de la un eveniment: discreție, curaj, priviri curioase sau priviri admirație. Alege, așadar, cu cea mai mare atenție.

Foto – https://i.pinimg.com

Comments

comments

Leave a Reply